Ondanks het missen van de eindronde was het een geslaagd seizoen voor promovendus SV Blauw Wit Temse.© Erik Westerlinck

Voetbal3de provinciale E  SV Blauw Wit Temse

SV Blauw Wit Temse strandt op vier punten van de titel, maar grijpt toch naast de eindronde: “Maar toch zitten we niet in zak en as”

Temse -

Het seizoen zit erop voor SV Blauw Wit Temse. Twee weken geleden werd het team van Geert Mariman nog als uitgesproken titelfavoriet naar voor geschoven, maar bij de eindafrekening blijft men in de Schoolstraat achter met lege handen.

Dirk Van Bruysel

“Toch zitten we niet in zak en as”, countert secretaris en medeoprichter Margino De Kerf. “Als nieuwkomer in derde provinciale hadden we vooraf gemikt op een plaatsje bij de top zes en eventueel meedoen voor een eindronde. Die eindronde hebben we niet, maar we strandden toch op een mooie derde plaats. Natuurlijk was het leuk geweest om een tweede keer op rij te promoveren, maar langs de andere kan ben ik ook realistisch. Dat het dit seizoen fout liep, lag aan onze vrij smalle kern. Vanaf Nieuwjaar hebben we ons voortgesleept in deze competitie. Blessures en schorsingen hypothekeerden een mogelijke trofee. Het had er anders kunnen uitzien moesten we vorige week het nummer twee, KVK Robur, niet geklopt hebben. Door hen te verslaan kwam Eendracht Bazel aan de leiding in de derde periode. Nu pakken HRS Haasdonk B, VKS Hamme-Zogge en Bazel elk een periodetitel en speelt Robur de eindronde als tweede in het klassement. Wij vallen als derde uit de boot.”

© Erik Westerlinck

Volgend seizoen beter gewapend

“Wij zijn strijdvaardig”, gaat De Kerf verder. “Voor volgend seizoen werden inmiddels al heel wat spelers met ervaring in hogere reeksen aangetrokken. Doelman Robbin Seghers stopt en wordt onze keeperstrainer, maar hij wordt in doel vervangen door Brent Van Steelandt (KSK Grembergen, red.) en Killian Aerts (FC Rupelmonde, red.). Ik moet toegeven dat we nog op zoek zijn naar een bijkomende doelman. Verder komen Jens De Rijck (FCH Sinaai, red.), Yannick Van Royen (KSK Beveren, red.), Kenzo Mariën (Bosdam Beveren, red.), Jari Penen (Verbroedering Zwijndrecht, red.), Jochen Vergauwen (KSK Beveren, red.) en Dario Van Spitael (KFC Vrasene, red.). Misschien valt er nog een appel uit de kast, maar feit is dat we volgend seizoen alleszins beter gewapend aan de competitie zullen beginnen. Of dat voldoende is om een regelmatiger seizoen te draaien en hoger te eindigen valt af te wachten, maar we hebben alleszins ons huiswerk al goed gemaakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER