De true crime-reeks op Netflix die kijkers nu massaal hetzelfde misdrijf laat plegen

Fans zijn massaal op zoek naar de echte stalker van Richard Gadd, nadat hij zijn verhaal deed via de fictiereeks ‘Baby reindeer’, sinds kort te zien op Netflix. Gadd werd jarenlang lastiggevallen door een oudere vrouw, van wie de identiteit nu massaal gedeeld wordt op sociale media.

FDB
Bron: The Daily Mail, eigen berichtgeving

Aanmodderend comedian Richard Gadd werd van 2015 tot 2017 gestalkt door een twintig jaar oudere vrouw. Op twee jaar tijd kreeg Gadd 41.071 e-mails, 744 tweets, 46 Facebook-berichten, 106 brieven en 350 uur aan voicemails van zijn stalker. En dan waren er nog de cadeautjes: slaappillen, boxershorts en een speelgoedrendier.

LEES OOK. Comedian schrijft stalking van zich af en scoort hit op Netflix: dit is het verhaal achter ‘Baby reindeer’

Hij pende de verhalen neer in de fictiereeks Baby reindeer, die momenteel massaal bekeken wordt op Netflix. In de reeks wordt comedian Donny lastiggevallen door een stalker genaamd Martha. De echte naam van de stalker heeft Richard Gadd steeds geheimgehouden. Maar sommige fans hebben de stalker in zichzelf naar boven gehaald om de echte Martha te ontmaskeren.

De stalker zou niet zo moeilijk te vinden zijn, omdat haar acties een groot digitaal spoor hebben achtergelaten. Fans verspreiden massaal de identiteit van de vermeende stalker en delen de vele tweets die ze naar de comedian stuurde.

Personages Donny en Martha in ‘Baby reindeer’.© Ed Miller/Netflix

“Ik ben het slachtoffer”

De vrouw die door de fans beschuldigd wordt, beweert dat de comedian geobsedeerd is met haar, en niet omgekeerd. “Ik ben het slachtoffer. Hij heeft een verdomde show over mij geschreven”, zou de vrouw gezegd hebben tegen Britse krant The Daily Mail. Volgens de echte Martha maakt Gadd zich nu schuldig aan “het pesten van een oudere vrouw op televisie, voor roem en fortuin”, nadat ze te maken kreeg met “doodsbedreigingen en misbruik van de aanhangers van Richard Gadd”.

Jessica Gunning kruipt in de rol van Martha, de stalker van de comedian.© Ed Miller/Netflix

De vrouw schreef de voorbije week honderden berichten op Facebook, in de hoop de beschuldigingen te kunnen ontkrachten. “We zijn nooit vrienden geweest en we hebben nooit een relatie gehad”, schrijft de vermeende stalker op Facebook. “Hij heeft me ooit uitgevraagd en stalkte me jaren geleden. Maar ik ben niet geïnteresseerd in hem. Sommigen kunnen gewoonweg niet om met afwijzing” luidt het. Ze zegt de makers van de serie aan te klagen wegens smaad.

“Niet de bedoeling van onze show”

Gadd riep echter eerder op de identiteit van de stalker niet te onthullen. “Speculeer alsjeblieft niet over wie de mensen in het echte leven zouden kunnen zijn. Dat is niet de bedoeling van onze show”, schreef hij op zijn Instagram-verhaal.

Andere fans zien ook de ironie in van de klopjacht op de stalker: “Je hebt net een show gezien over een geobsedeerde stalker en nu probeer je alle details over de echte vrouw te vinden en haar informatie te delen...”, aldus een X-gebruiker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Richard Gadd als Donny, een aspirerende comedian.© Ed Miller/Netflix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER