© via REUTERS

Acht doden na ongeluk met bus in Florida

Ongeveer 53 mensen waren aan boord van de bus op weg naar een lokale watermeloenboerderij om voor een particulier bedrijf te werken toen het ongeluk plaatsvond.

lto

Acht mensen kwamen om het leven en tientallen raakten gewond nadat een bus met migrantenarbeiders onderweg naar een lokale boerderij verongelukte in Florida dinsdagochtend. Het ongeluk gebeurde rond 6.30 uur lokale tijd.

Ongeveer 53 mensen die omschreven worden als “arbeidsmigranten” waren aan boord van de bus op het moment van het ongeluk, aldus de Florida highway patrol. Er stond geen bedrijfsnaam vermeld op de zijkant van de bus die betrokken was bij het dodelijke ongeluk. Maar ook de eigenaar van het privébedrijf zou op de bus hebben gezeten op het moment van het ongeluk.

Minstens acht mensen raakten ernstig gewond, nog eens 37 mensen werden naar een ziekenhuis in de buurt vervoerd met niet-levensbedreigende verwondingen, dat meldt WCJB, een lokaal televisiestation. De autoriteiten hebben een deel van Florida’s State Road 40 West afgesloten na het dodelijke ongeluk. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk maar wordt onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER