© BELGA

Bé De Meyer over ex Eddy Snelders: “Ik heb het nooit gezien of vermoed”

Bé De Meyer verbreekt na maanden de stilte over haar ex Eddy Snelders. In een interview met Het Laatste Nieuws vertelt ze over haar schuldgevoel, haar gedeukt vertrouwen en het feit dat ze nooit iets geweten of gezien heeft.

Laurence Torck
Bron: Het Laatste Nieuws, Eigen berichtgeving

Eddy Snelders filmde thuis maar ook in het openbaar zwembad van Brasschaat.© ID/ Frederik Beyens

Begin deze week bracht deze krant het nieuws naar buiten over de filmpjes die Eddy Snelders in het openbaar zwembad maakte in Brasschaat. De feiten dateren uit 2016. Snelders zou volgens welingelichte bronnen zijn gsm onderaan de kleedhokjes hebben geplaatst om naaktbeelden te maken van nietsvermoedende bezoekers. De beelden werden ontdekt toen speurders zijn gsm en verschillende andere digitale dragers in beslag namen, naar aanleiding van een klacht wegens exhibitionisme in december van vorig jaar.

Feiten waar de toenmalige vrouw van Snelders absoluut geen weet van had, vertelt ze aan HLN. Dat Snelders op zijn achttiende al veroordeeld werd voor openbare zedenschennis? Ook dat nieuws viel als een bom. Net als het nieuws over de verborgen camera’s in hun huis en vakantiehuis in de Ardennen dat in december bekendraakte.

“Hallooooo? (fel) Néén, dus. Alsof ik stom en naïef ben. Dan was ik nooit zo lang bij hem gebleven”, reageert styliste Bé De Meyer die zestien jaar lang een koppel vormde met Snelders. “Elke keer opnieuw is het superpijnlijk als er iets in het nieuws uitlekt en ik uit de lucht val. Sommige mensen vragen me waarom ik nooit iets heb gezegd. (rolt met haar ogen) Hoe kón ik iets zeggen? En wat? Ik wist níéts. Ik heb het zelf nooit gezien en nooit iets vermoed.”

LEES OOK. Voyeurismeschandaal kost Eddy Snelders zijn huwelijk: echtscheiding bekrachtigd op verjaardag van ex-voetbalanalist

© ATV

Verantwoordelijk

Zestien jaar lang deelden de twee lief en leed. In 2022 stapten de twee nog in het huwelijksbootje. De Meyer vertelt dan ook dat ze Snelders ontzettend graag gezien heeft en fier was om zijn partner te zijn. De feiten hakten er dan ook diep op in bij de styliste, die zich ook verantwoordelijk voelt. Want zij was de ingang naar haar vrienden en familie.

“Zonder mij had hij hen niet gekend en dus niet gefilmd. Ik lig daar wakker van: hoe is dat toch kunnen gebeuren? Hoe heb ik dat niet kunnen zien?”, vertelt ze nog aan HLN.

Het onderzoek naar Eddy Snelders voor exhibitionisme en voyeurisme loopt nog steeds, maar zou bijna afgerond zijn. Er zijn al minstens twintig slachtoffers geïdentificeerd. Het zwembad van Brasschaat diende deze week ook klacht in tegen Snelders voor voyeurisme.

“Mijn cliënt heeft van in het begin de feiten van voyeurisme bekend”, reageerde advocate Sanne De Clerck eerder in de deze krant. “Hij ontkent met klem zich hierbij specifiek of doelbewust op minderjarigen te hebben gericht. Het onderzoek toont dat evenmin aan. Mijn cliënt wist op voorhand niet wie er gefilmd zou worden in het kleedhokje. De heer Snelders is zich desalniettemin ten volle bewust van de ernst van de feiten en is intensief bezig met therapie in het kader van herstel”, aldus de advocate.

LEES OOK. Stiefdochter en “twintigtal vrouwen” stiekem gefilmd: Eddy Snelders nu ook in verdenking gesteld wegens voyeurisme

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen