© EPA-EFE

VIDEO. Wéér prijs: Thibau Nys klopt Marc Hirschi in sprint bergop en wint voor tweede dag op rij in Ronde van Hongarije

Thibau Nys heeft voor de tweede dag op rij gewonnen in de Ronde van Hongarije. Onze landgenoot haalde het dit keer in een sprint bergop van onder andere Marc Hirschi. Het is al de derde zege van het seizoen van Nys, ook in de Ronde van Romandië schoot hij raak.

Belga

Nys had vrijdag de leiderstrui genomen met winst in de koninginnenrit, en een dag later controleerden zijn ploegmaats mee de 165 kilometer lange vierde etappe, tussen hoofdstad Boedapest en Etyek. Zeven vroege vluchters werden gegrepen aan de voet van de slothelling.

Op die 1,3 kilometer lange klim richting finish kreeg Nys een erg sterke lead-out van zijn ploegmaats. De rest van de concurrentie kon amper het wiel houden, waarna enkel Zwitsers kampioen Marc Hirschi in de lastige sprint nog in de buurt van Nys kon komen. Maar de Brabander hield stand, en won voor Hirschi en een andere Zwitser, Yannis Voisard. Lander Loockx werd vijfde, Harm Vanhoucke zesde.

Bovenaan het algemene klassement heeft de 21-jarige Nys nu 14 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, de Italiaan Diego Ulissi. De 45ste editie van de Ronde van Hongarije eindigt morgen/zondag met een erg heuvelachtige slotrit in Pecs. Ook dan ligt de aankomst bovenop een helling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer