© VRT

Het beste van ‘De Ideale Wereld’: Crisis Peeters, zuipen in de Flamingo Bar en de Gigabeat

We moesten er in het nieuwe seizoen van ‘De Ideale Wereld’ even op wachten, maar dinsdagavond was het eindelijk zover: de gesmaakte ‘woordvoerder’-rubriek maakte opnieuw haar opwachting. Tijdens de uitzending hees Lander Cobbaert zich in een CD&V-jasje om de ‘5%’-uitspraken van lijsttrekker Kris Peeters te verdedigen. “Crisis Peeters, dat ik daar nu pas op kom”, klinkt het ironisch in de sketch.

bap

Kris Peeters, die op het burgemeesterschap in Antwerpen aast, verbaasde maandagavaond met zijn blufferige uitspraak in de Vier-talkshow ‘Gert Late Night’. Daarin zei hij dat als CD&V zelfs maar 5% van de stemmen haalt, hij het burgemeesterschap zal claimen als zijn partij nodig is voor een coalitie.

LEES OOK. Was opvallende ‘5%-uitspraak’ van Kris Peeters een slimme of een domme zet?

Redenen genoeg blijkbaar voor de ‘De Ideale Wereld’-redactie om ‘woordvoerder’ Lander Cobbaert weer vanonder het stof te halen. om de uitspraken van Kris Peeters te verdedigen.

Verderop in het programma werd ook de Flamingo Bar van Tanja Dexters door de mangel gehaald. Die zaak werd verzegeld nadat er sterkedrank werd geschonken zonder vergunning.

Tot slot werd er gelachen met de ‘Gigabeat’ waarvan sprake tijdens de Septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois. Inspiratie genoeg voor de huisband Compact Disk Dummies om er een lied uit te distilleren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER