Gevaarlijke geïnterneerde gevat in Benidorm

© rr

In een hotel in Benidorm is de 65-jarige Maurice Van Zandbergen opgepakt. De man, al jaren geïnterneerd, was twee weken geleden verdwenen tijdens een zeldzaam begeleid uitstapje.

phu

Van Zandbergen pendelde de voorbije decennia tussen de gevangenissen van Merksplas, Turnhout en, onlangs, het Universitair Psychiatrische Centrum in Bierbeek. Begin jaren 90 werd hij geïnterneerd na een uit de hand gelopen roofoverval in het Mechelse. Tijdens die overval viel een dode.

Psychiaters oordeelden dat Van Zandbergen een narcist is met een zware persoonlijkheidsstoornis. Uitzicht op vrijheid was er nooit. “Hij heeft met alle middelen geprobeerd zijn internering ongedaan te krijgen”, zegt advocaat Peter Verpoorten. “Helaas volgde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zijn argumenten niet. Wat zijn frustratie alleen maar groter maakte.” En uiteindelijk tot een ontsnapping leidde.

Na een tip vanuit Spanje troffen speurders hem nu aan in een hotel in Benidorm. Eerstdaags wordt hij opnieuw naar Bierbeek overgebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen