De Leeuwen Futures bleven na 120 minuten hangen op 1-1, maar trokken aan het langste eind in de strafschoppenreeks.© koen fasseur

Voetbal Eindronde 4de provinciale stijgen: Zwarte Leeuw b - Boechoutse VV 1-1 (9-8 na strafschoppen)

Eén jaar na oprichting promoveert Zwarte Leeuw B al naar 3de provinciale na strafschoppenreeks tegen Boechoutse VV: “Wat een groei”

Zwarte Leeuw B heeft de promotie naar 3de provinciale beet. Na een gezapige pot voetbal tegen Boechoutse VV, die na 120 minuten op 1-1 eindigde, trok De Leeuwen Futures aan het langste eind in de penaltyreeks. “Ongelofelijk, we hebben een mooie evolutie doorgemaakt”, aldus coach Stijn Laurijssen.

Kristof Gabriels

“Voor de match hoorden we dat alle ploegen konden promoveren (door het waarschijnlijke wegvallen van Willebroekse SV, red.), maar we hebben het er toch het beste van gemaakt en uiteindelijk nog winnend afgesloten. Da’s toch iets plezanter”, aldus coach Stijn Laurijssen.

En zo promoveert Zwarte Leeuw amper één jaar na oprichting al naar 3de provinciale. “Onverwacht. Toen we aan de competitie startten, was het nog een beetje afwachten. Zo van: “Wat zou het toch worden?” Als je ziet hoe we in de voorbereiding speelden en dat we nu zo volwassen aan de bal waren. Ja, dan hebben we een mooie evolutie doorgemaakt. Ongelofelijk.”

“Al deze jongens kwamen uit de beloftecompetitie – dan is het altijd een beetje afwachten. Wat zou het worden in zo’n seniorencompetitie? In het begin hebben we dat een paar keer cash betaald (in de Beker van Antwerpen pakte De Leeuwen Futures amper 1 op 12 tegen reeksgenoten, red.). Gaandeweg zijn ze van jongens gegroeid tot echte mannen, die leuk combinatievoetbal op de mat leggen. Van tegenstanders krijgen we heel vaak een complimentje na de match. Vorige week nog van Alberta Schilde. Dat is zeker niet de eerste de beste. We hebben toch wel een topmatch gespeeld.”

Zwarte Leeuw B wil blijven groeien. “Het zal volgend seizoen ook nodig zijn, als we een stapje hogerop zetten. Twee jongens vertrekken naar een andere club (eentje zelfs naar eersteprovincialer Loenhout, red.), maar die worden vervangen door jongens uit onze jeugd. Maar het mooiste compliment? Dat er al een paar jongens van het A-elftal hebben mogen proeven”, besluit de coach.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen