File aan de Antwerpse ring. De files de Antwerpse bedrijven jaarlijks zo'n 150 miljoen euro. (Archieffoto.)
Volledig scherm
File aan de Antwerpse ring. De files de Antwerpse bedrijven jaarlijks zo'n 150 miljoen euro. (Archieffoto.) © De Freine

Fileleed kostte Antwerpse bedrijven vorig jaar 150 miljoen euro

De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro ging. Dat blijkt uit berekeningen van minister van Economie Kris Peeters (CD&V), zo staat vandaag in De Tijd en L'Echo. Hij kreeg daarvoor input van verschillende werkgeversorganisaties.

  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. Waarom Luc De Vos tien jaar na zijn dood groots eerbetoon krijgt in Antwerpen: “Zelf heeft hij nooit in Lotto Arena gestaan”

    Waarom Luc De Vos tien jaar na zijn dood groots eerbetoon krijgt in Antwerpen: “Zelf heeft hij nooit in Lotto Arena gestaan”

    Sterren komen, sterren gaan, alleen Vos blijft bestaan. Iedereen in Gent weet dat. Toch wordt de grootse hommage aan Luc De Vos eind dit jaar, 10 jaar na zijn dood, niet in Gent georganiseerd, maar in Antwerpen. Manager van het eerste uur Noelle Vanhelsuwé nodigde vrouwelijke artiesten uit om na tien jaar “een extra dimensie aan het Vossiaans universum” toe te voegen. Wat houdt dit precies in?
    Gent