© Stijn Van de Sande

‘Single Bells’ brengt alleenstaanden bij elkaar op kerstavond: “Unieke manier om toffe mensen te leren kennen”

Op kerstavond organiseert Curieus Mechelen voor het eerst Single Bells. Met dit evenement willen de organisatoren alleenstaanden samenbrengen om Kerstmis te vieren. “Tijdens de gezelligste tijd van het jaar willen we mensen met elkaar in contact brengen”, klinkt het.

Stijn Van de Sande

Alleenstaanden die nog geen plannen hebben voor kerstavond kunnen dit jaar afzakken naar Café De Wei in de Nauwstraat, vlak bij de Vismarkt in Mechelen. Daar vindt namelijk voor het eerst Single Bells plaats, een evenement dat alleenstaande Maneblussers wil samenbrengen voor een leuke avond in kerstsfeer.

“Het is een unieke manier om Kerstmis te vieren”, zeggen initiatiefnemers Karla Celis en Marlina Segers van Curieus Mechelen, een progressieve culturele inspiratiefabriek. “Zonder gedoe, zoals de natte kussen van je tante of de ‘en wanneer breng jij eens een lief mee’ -vragen. Maar wel met heel veel leuke ontmoetingen, fijne gesprekken, lekker drinken en goed eten. Die ingrediënten zorgen samen ongetwijfeld voor een topavond waarop je heel veel toffe mensen zal leren kennen.”

Gezelligste periode

Het idee voor Single Bells ontstond bij Celis in de woonkamer. “Ik had al enkele jaren de gewoonte om op kerstavond alleenstaanden bij mij thuis uit te nodigen”, klinkt het. “Veel mensen vieren die dag met hun partner, familie of gezin, maar singles zitten vaak maar gewoon thuis. Tijdens kerstavond vorig jaar is zo het idee ontstaan om daar een echt evenement van te maken en tijdens de gezelligste periode van het jaar mensen dichter bij elkaar te brengen.”

Zo ontstond Single Bells. De eerste editie zal plaatsvinden in Café De Wei in de Mechelse binnenstad. “Toen ik hoorde van het initiatief wilde ik er graag aan meewerken”, zegt uitbater Kris Kuijpers. “Het is een heel leuk concept en daarom zet ik met plezier mijn deuren open op kerstavond. Het wordt ongetwijfeld een ongelooflijk gezellige avond met alleen maar toffe mensen.”

Mannen gezocht

Zo’n twintig alleenstaanden schreven zich intussen al in. “De inschrijvingen lopen vrij vlot binnen”, aldus Celis. “Maar voorlopig zijn het wel voor het grootste deel vrouwen. Er mogen zich dus zeker nog mannen inschrijven. Het is dan wel geen echte date-avond, het zou natuurlijk wel leuk zijn als mensen dankzij ons evenement volgend jaar Kerstmis samen met zijn tweetjes kunnen vieren.”

De organisatoren kwamen het concept van Single Bells nog niet eerder tegen. “Er wordt veel georganiseerd voor eenzame mensen en mensen in armoede”, klinkt het. “Maar een evenement dat zich richt op alleenstaanden is volgens ons uniek, zeker in Mechelen. We zullen zien hoe de eerste editie loopt, maar als het een succes wordt, dan willen we het initiatief zeker verder uitbreiden en er een jaarlijkse traditie van maken.”

Je betaalt 29,95 euro voor aperitief, gourmet en een dessert. Inschrijven voor Single Bells kan via curieus2800mechelen@gmail.com