© kma

© kma

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bibdeal is bijna rond

Uitzonderlijk komt de gemeenteraad volgende week niet op donderdag maar op dinsdag samen.

Kristin Matthyssen

Er staan interessante zaken op de agenda, zoals de ruil van de parochiezaal voor de pastorie.

Omdat op donderdag 21 december bijna alle intercommunales hun vergadering houden en de gemeenteraadsleden op beide vergaderingen aanwezig willen zijn, wordt de gemeenteraad vervroegd naar 19 december om 20u. Vermoedelijk zal er wel wat volk in de zaal zitten, want het al of niet treffen van een princiepsbeslissing rond de ruil en opleg voor de parochiezaal Sint-Jozef en de pastorie/dekenij staat op de agenda.

De gemeente wil graag een nieuwe bibliotheek annex gemeenschaps- en jeugdcentrum bouwen in de Amelbergastraat 15, waar nu de parochiezaal Sint-Jozef is. Na gesprekken met het parochieteam en het dekenaat Rupel-Nete regio Lier werd het voorstel uitgewerkt om de parochiezaal te ruilen voor de huidige pastorie/dekenij waar pastoor Alvi woont aan de overzijde in de Amelbergastraat 22, die eigendom van de gemeente is.

Er werd een schattingsverslag opgemaakt waarbij de parochiezaal op 500.000 euro werd geschat en de pastorie op 380.000 euro. Mits een opleg van 120.000 euro door de gemeente, zou de gemeente zo de parochiezaal kunnen verwerven voor de afbraak en de realisatie van een nieuwe hoofdbibliotheek, een gemeenschaps- en een jeugdcentrum.

Zowel de leden van het parochieteam als de afgevaardigden van het dekenaat en het bisdom gaven er de voorkeur aan om beide onroerende goederen te ruilen in plaats van de parochiezaal te verkopen aan de gemeente.

Dinsdag kunnen ook de oppositiepartijen hun visie geven. Een ander interessant agendapunt is het goedkeuren van de onteigeningsplannen in het kader van de herinrichting van de N14 in Massenhoven. Het gaat hier enkel over de onteigeningen die nodig zijn in het kader van fase 3 van de brug tot de Esso, onder meer ook nog in het kader van het nieuw gemengd bedrijventerrein Nieuwe Vaartstraat, en nog niet over de Lammerenberg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER