© Bart Borgerhoff

Jan Bakelants, blauwe loper en banners: Ronde van Limburg baadt in EK-sfeer

Wie in startplaats Hasselt en aankomststad Tongeren aanwezig was tijdens de Ronde van Limburg, kon er niet naast kijken: het EK slaat van 11 tot 15 september zijn tenten op in onze provincie.

In Hasselt, het epicentrum van het EK, waren de banners niet te tellen. Ook oud-renners Jan Bakelants en Marc Wauters tekenden maandagochtend present om de Limburgse ondernemers te enthousiasmeren voor de wielersport. Onderweg trouwens veel publiek langs de kant van de weg. Niet in het minst langs de glooiende Limburglus, die eenmaal in het Ronde-traject vervat zat. In Tongeren kon je dan weer over de politieke kopstukken lopen… in dit drukke verkiezingsjaar. Aan de overkant van de aankomstlijn kon het publiek dan weer zijn entree maken over een blauwe EK-loper. Kortom, Limburg lijkt klaar voor de 14 kampioenschappen die op onze wegen zullen plaatsvinden. (roro)

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

Foutgeparkeerde wagens zorgen voor extra kilometers

195,6 kilometers stonden er oorspronkelijk op het menu tijdens de Ronde van Limburg. Maar daar kwamen vier kilometers bovenop. De reden? Foutgeparkeerde wagens op de top van de Zammelenberg. Na de eerste beklimming zou de karavaan linksaf slaan om de daaropvolgende keren de optie rechts nemen. Alleen was dat buiten de talrijke toeschouwers gerekend die langs de kant van de helling stonden. Die wilden immers zo dicht mogelijk parkeren. Vandaar dat de organisatie flexibel handelde, de wagens liet staan en vier extra kilometers aan het traject toevoegde.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer