woensdag 26 september 2018 - Zonhoven
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De Zonneridders hebben beslist om toch verder te gaan met de organisatie van een eigen stoet in Zonhoven. Toch zijn ze nog altijd op zoek naar helpende handen en financiële middelen. willy VANDAEL

Carnavalstoet gaat dan toch door

Zonhoven

De Zonhovense carnavalstoet en kindercarnavalstoet kunnen toch doorgaan. Extra helpende handen en financiële middelen zijn evenwel nog niet gevonden. “We hebben beslist om met zijn allen extra inspanningen te doen”, zegt voorzitter Eddy Vaes.

Maandagavond vond een belangrijke vergadering plaats voor het Zonhovense carnaval. De Zonneridders vergaderden in het Martenshuys met slechts één agendapunt: ‘gaan we verder met carnaval of stoppen we ermee?’ Na twee uur vergaderen, kwamen de Zonneridders de vergaderzaal buiten met het goede nieuws. “De stoet gaat door en ook de geplande tweejaarlijkse kindercarnavalstoet trekt weer door de straten.” Nochtans hing het voortbestaan van de stoet aan een zijden draadje. Onvoldoende helpende handen en financiële middelen deden de Zonneridders twijfelen. “We kregen tal van reacties van mensen die ons trachtten de overtuigen om toch verder te gaan,” zegt Vaes. Een echte oplossing voor de problemen is er evenwel nog niet. “Financieel blijft het moeilijk. We gaan bekijken welke activiteiten we kunnen schrappen om zo te besparen op de kosten.”

Door het wegvallen van enkele leden van de Raad van Elf kampen de Zonneridders ook met een gebrek aan helpende handen. “We zullen deze keer nog harder moeten werken in de hoop dat er zich nieuwe mensen aanmelden voor de Raad van Elf”, aldus Vaes.

Het werk voor de resterende leden is immers groter. “Maar we hebben het er voor over en we hopen dat we het volgende carnavalsseizoen een oplossing hebben gevonden en niet alweer met hetzelfde probleem zitten.” (wiva)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws