© Fotomontage GVA

Jackers of Mignolet in doel tegen Fiorentina? Club-trainer Hayen wil zijn keuze nog niet verklappen: “Je zult wel zien, de tegenstander luistert mee”

Het zijn, dixit Nicky Hayen, “luxeproblemen”. Zet hij Nordin Jackers (26) of Simon Mignolet (36) in doel? Er valt voor beide keuzes wat te zeggen…

Pieter-Jan Calcoen en Ludo Vandewalle in Firenze

LEES OOK. Fiorentina onderschat Club Brugge niet: “Zeer herkenbaar en ervaren team, maar we kennen hun zwakte”

Hun respectievelijke vrouwen dolden voor, tijdens en na de vlucht naar Italië. Ook Nordin Jackers en Simon Mignolet zelf komen goed overeen. Beiden Limburgers. Beiden verstandige gasten. Beiden goede keepers. Maar er kan er maar één spelen.

“Ik moet die keuze niet maken”, sprak Hans Vanaken. ‘Gelukkig’, zei hij er net niet bij, want ’t is een aartsmoeilijke. “Simon doet het al jaren heel goed, maar een paar weken geleden blesseerde hij zich en verving Nordin hem perfect. (lacht) Ik moet even rechts van mij kijken.”

Rechts van Vanaken op de persconferentie zat coach ad interim Nicky Hayen. “De knoop is doorgehakt. Ik heb met Nordin en Simon gesproken. Ik zal niet zeggen wie er speelt, je zult het wel zien. De tegenstander luistert mee.”

© BELGA

Hayen noemde het “een luxeprobleem”. Als dat woord op zijn plaats is, dan kan Hayen niet verliezen, maar is dat ook zo? Het valt nog te bezien. Mignolet is al sinds mensenheugenis een meerwaardespeler, hij bezorgde Club bijna in zijn eentje successen en won de Gouden Schoen. Bovendien heeft hij Hayen kort na zijn aanstelling bijgestaan om de ommekeer mee te helpen bewerkstelligen. Kun je een levende legende als Mignolet dan koudweg op de bank houden voor een halve finale? Dan dreig je hem te verliezen.

Jackers op zijn beurt deed het in de play-offs en Europa perfect, met al zes clean sheets en meerdere goede reddingen. Gelijkaardige vraag als bij Mignolet: kun je zo iemand dan slachtofferen? Binnen Club zijn er mensen die denken dat hij gewoon blijft staan.

Puur sportief heeft Hayen wel gelijk: hij kan vandaag geen foute beslissing maken. Zowel Jackers als Mignolet bieden kwaliteit, wie er ook speelt. In dat opzicht moet Club zich geen zorgen maken.

Wie op links?

Ook op de linkerflank wordt het interessant om te zien wie Hayen opstelt. Bjorn Meijer en Maxim De Cuyper liggen met mekaar in balans op de linksachter. Wat de linksvoor betreft, lijkt het tussen Antonio Nusa en Ferran Jutglà te gaan. Jutglà zit in bloedvorm, Nusa is zoekende, maar daartegenover staat dat de Noor tegen eender welke tegenstander iets kan forceren met een dribbel. Voor het overige worden er in de basiself weinig verrassingen verwacht.

© BELGA

Fiorentina kon roteren, Club niet, maar voor Vanaken is frisheid geen thema: “We voelen de vermoeidheid niet omdat het zo goed loopt. We zitten in de goede flow, ook al is het heel druk. We moeten van niemand schrik hebben.”

Des te meer omdat Club ook nog wapens op de bank heeft zitten. Andreas Skov Olsen als joker: daar tekent elke club wel voor. En dan ook nog Nusa of Jutglà. Net voor de beslissende weken kan Club op zijn voltallige selectie rekenen. Ook onder de lat. En dat maakt het lastig…

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League