Russische tennisster staat voor raadsel nadat groot bedrag van rekening verdwijnt: “Het gebeurt hier verdorie elke keer”

Drama voor Maria Timofeeva. De nummer 99 van de wereld in het vrouwentennis is voor de tweede keer op enkele maanden tijd beroofd in Spanje, deze keer in Madrid.

Vincent Van Genechten

De 20-jarige Russin was in de Spaanse hoofdstad om er een plek af te dwingen voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi. Timofeeva ging echter in de tweede kwalificatieronde onderuit. Ze verloor in drie sets van de Britse Harriet Dart: 6-4, 3-6 en 5-7. In de eerste ronde had de Russin nog gewonnen van de Franse Fiona Ferro.

Tot overmaat van ramp merkte Timofeeva nadien dat er zo’n 10.000 euro van haar bankrekening verdwenen was. “Hallo allemaal, Maria Timofeeva hier”, begint de Russische haar verhaal op Instagram. “Ik ben zes maanden later terug in Spanje en ik ben opnieuw beroofd. Ik wil dus graag mijn verhaal delen en kan echt wel wat advies gebruiken van mensen die mogelijk in een soortgelijke situatie hebben gezeten of die me kunnen vertellen me hoe dit is kunnen gebeuren. Ik ben in paniek omdat ik niet weet hoe of wat omdat ik mijn kaart fysiek altijd bij mij was, behalve op één moment toen ik die in mijn kamer liet liggen terwijl de kamer werd schoongemaakt. De omstandigheden zijn gek… Deel dit en wees je ervan bewust dat dit kan hier kan gebeuren. Het gebeurt verdorie elke keer als ik hier kom. Het loopt gewoon uit de hand.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Timofeeva deelde mee dat ze met de Madrileense politie is gaan praten en dat ze hoopt dat het verloren bedrag gerecupereerd zal worden. Haar rekening is voorlopig bevrozen.

“De aankopen zijn hier in Madrid gedaan, in de buurt van de plek waar ik verblijf”, aldus de wanhopige Russin. “Normaal gesproken heb je daarvoor een bevestigingscode nodig, die op mijn telefoon verschijnt. Dat is hier echter niet gebeurd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer