Initiatiefnemer Sam Hens met de affiche van voorloper Pret op de Plek.© GIVL

Kabaal in de Zaal is opvolger van Pret op de Plek: “Muziek en ambiance voor goede doel”

Nijlen -

Na een succesvolle editie van Pret op de Plek in 2022, komt er na twee jaar een vervolg op 1 juni met Kabaal in de Zaal. De volledige opbrengst wordt geschonken aan het goede doel.

“Door het miserabele weer van de voorbije maanden valt er op de Plek weinig Pret te rapen en verhuist het festival naar de Gildenzaal in Nijlen”, zegt organisator Sam Hens. Op het programma staan een mengeling van lokale rock, DJ’s en als headliner Discobaar A Moeder. Net zoals in 2022 staat Kabaal in de Zaal volledig in het teken van muziek en ambiance. “Daarnaast zal de volledig winst opnieuw geschonken worden aan het goede doel. Dit jaar kiest de organisatie voor Levensloop Neteland, een organisatie van Stichting tegen Kanker en Vreugdeborg Don Bosco in Kessel”, legt Hens uit.

“Levensloop zal trouwens dit jaar plaatsvinden in het Beekpark in Nijlen op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni. Zij verzamelen geld ter ondersteuning van het onderzoek in de strijd tegen kanker. Vreugdeborg is een kleinschalig begeleidingstehuis voor jongeren binnen de bijzondere eugdzorg”, leg Tom Covens, voorzitter van vzw Hoplakee, uit.

“Starten doen we met DJ Mille. Deze jonge DJ was er al bij tijdens Pret op de Plek. Aansluitend volgt Crumb, een lokale coverband die met hun rock de zaal zeker op hun hand krijgen. Als headliner zullen de mannen van Discobaar A Moeder de Zaal helemaal doen ontploffen”, zegt Hens enthousiast. “Na enkele succesvolle optredens in de Lotto Arena zijn we maar wat blij met hun tweede passage in Nijlen. Afsluiten doen we met DJ Max en DJ Roel, twee namen die klinken als een klok voor mensen die de voorbije decennia in de ruime omgeving van Nijlen al eens een danske gingen placeren”, sluit Hens af.

Kaarten zijn te koop in de drie deelgemeenten. In Nijlen bij Café de Molen, Café ’t Hoekske, Tuincenter Hens en Frituur Willy. In Bevel bij Café De Max en Café ’t Kruiske en in Kessel bij Torenven.(hb)

Discobaar A Moeder is de headliner van de avond.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners