© Willy Reumers

Einde van de vakantieperiode voor Tuinhier Grote-Brogel

Dat Tuinhier van Grote-Brogel een actieve vereniging is, weet ondertussen iedereen van Grote-Brogel en Erpekom. Speciale bloemversieringen in de kerk zijn een mooi voorbeeld van hun actieve werking.

Willy Reumers

Maar ook de jaarlijkse kleinveeverkoop wordt gespekt met de verkoop van mooie bloemstukken die door Tuinhier al vele jaren gratis ter beschikking worden gesteld. De Landelijke Gilde heeft daarom ook beslist om de opbrengst van de kleinveeverkoop van volgend jaar (september 2018) aan Tuinhier te schenken als waardering voor hun jarenlange inzet.

Uit hun activiteiten t.b.v. de kleinveeverkoop, maar ook met hun start van de lessen bloemschikken in de tweede helft van het jaar op 20 september, blijkt inderdaad dat de vakantieperiode ook voor Tuinhier voorbij is. Tijdens de lessen bloemschikken wordt er gewerkt rond welbepaalde thema’s zoals Najaarsfantasie (20 september), Vaderdagcreatie (7 juni), ’n Dierbare herinnering (25 oktober) enzovoort.

Als toemaatje vermelden we toch ook even dat Tuinhier ook een 10-tal voordrachten per jaar organiseert die telkens doorgaan op een zondag om 10 uur in Brueghelheem. Tijdens deze voordrachten komen zeer diverse onderwerpen i.v.m. tuinieren aan bod zoals snoeien, groenten en fruit eten voor je gezondheid en gewicht en het tijdig herkennen van ziekte en plagen bij planten.

Op bijgevoegde foto zie je de aanwezige cursisten onder de deskundige leiding van lesgeefster Marie-Therese Maas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer