Vlnr: Tomasz Skalski, Jurian Heusdens en Johan D’Hondt.© RR

Snooker

Skalski on tour: na World Cup met Brecel, EK en WK met Polen nu Limburgse dubbel met Zuma Peer

Sint-Truiden/Peer -

Eén jaar nadat Biljart Lounge Sint-Truiden de Limburgse dubbel pakte, trad Zuma uit Peer in de voetsporen van de Truienaars. Met dank aan een nipte zege in de zinderende bekerfinale in het hol van de leeuw. Het bekende buitenbeentje van Zuma getuigt.

“Nadat we het laatste kwart van het seizoen richting titel in ereliga freewheelden, was het heerlijk om zo’n spannende finale te mogen spelen”, zegt Tomasz Skalski (34), die samen met zijn maatjes Jurian Heusdens en Johan D’Hondt het Limburgse seizoen domineerde. “Alle credits voor een heel gedreven Biljart Lounge. Kobe Vanoppen, Kevin Vandevoort en Gert Kempenaers kwamen na onze 10-8 zege in de heenmatch woensdag met 5-1 voor en dreven ons tot het uiterste. Uiteindelijk viel de beslissing bij 8-9, de dubbel moet ons vertrouwen geven met het oog op het BK voor teams eind mei in Lochristi.”

Individueel neemt ex-prof Skalski, in 2015 nog finalist, niet deel aan het BK. “Zolang de snookerbond intern verdeeld blijft en het BK in een club wordt afgewerkt, speel ik alleen toernooien in Polen. Omdat ik de dubbele nationaliteit heb, kan ik me ook daar plaatsen voor het EK en WK voor teams. Op beide pakte ik al brons met Polen.”

Vijftig procent Belg, vijftig procent Pool

Dat is best opmerkelijk voor een speler, die in 2015 nog met Luca Brecel de Belgische kleuren verdedigde in de World Cup. En er frames pakte tegen onder meer Marco Fu (Hong Kong) en Stephen Maguire (Schotland). “Ik ben in Polen geboren, maar verhuisde als baby naar Pelt, waar mijn pa kwam handballen. Ik voel me vijftig procent Belg en vijftig procent Pool. Een vijftal keer per jaar vlieg ik vanuit Eindhoven naar Warschau om aan een Pools top 16-toernooi deel te nemen, intussen kan ik ook even bij mijn oma op bezoek.”(mg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer