© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bilzenaar riskeert drie jaar cel voor betasten van minderjarige stiefdochter: “Ik moest hem tongkussen”

Bilzen -

“Eerst voelde hij aan mijn borsten, maar later moest ik hem ook tongkussen.” Het inmiddels 17-jarige slachtoffer vertelde donderdagochtend voor de Tongerse rechter hoe haar stiefvader haar dagelijks misbruikte. De man uit Bilzen riskeert drie jaar effectief. Zelf kwam hij niet opdagen tijdens het proces, maar zijn advocate vraagt de vrijspraak.

Shauni Deferm

De feiten begonnen volgens het tienermeisje in 2021, toen haar moeder een relatie startte met de Bilzenaar. Het meisje was amper 14 jaar oud. “In het begin was hij vriendelijk, zeker als mama er bij was, maar nadien werd hij steeds bozer”, vertelde het inmiddels 17-jarig meisje voor de Tongerse rechter.

Volgens haar vergreep de man zich bijna dagelijks aan haar. “Hij kwam naar mijn kamer en voelde aan mijn borsten. Als mama in de buurt kwam, stopte hij. Maar als ze terug wegging, begon hij opnieuw. Hij ging alsmaar verder. Zo moest ik hem tongkussen en kietelde hij me onder mijn onderbroek. Het gebeurde uiteindelijk overal: in de slaapkamer, in de badkamer, in de woonkamer, in de auto en in de tuin.”

Het meisje probeerde zich naar eigen zeggen meermaals te verdedigen. “Maar dan liet hij foto’s zien van mensen die hij als buitenwipper in elkaar had geslagen. Hij heeft me ook eens in een greep gehouden waardoor ik bijna flauwviel. Ik was heel erg bang van hem.”

Carnavalsbal

Het tienermeisje lichtte haar moeder in, maar ze werd niet gehoord. “Toen mama hem ermee confronteerde, ontkende hij waardoor mama me niet geloofde.”

Uiteindelijk vertelde het meisje alles tegen enkele vriendinnen en de klastitularis. Leden van de carnavalsgroep waarin het gezin actief was, merkten volgens de Tongerse aanklager ook op dat er meer aan de hand was. “Tijdens een carnavalsbal zagen die mensen hoe vreemd de beklaagde zich gedroeg tegenover het meisje. Hij pakte haar vast zoals je een plusdochter niet vast hoort te nemen”, aldus de aanklager. Uiteindelijk was het de vader van het meisje die naar de politie stapte.

De procureur vraagt een effectieve celstraf van drie jaar. “Als we alle verklaringen naast elkaar leggen, kunnen we niet anders dan besluiten dat de feiten bewezen zijn”, klonk het.

Vage verklaringen

De Bilzenaar kwam niet opdagen tijdens het proces, maar hij stuurde wel een advocate. Zij vraagt bijkomend onderzoek waarbij een extra getuige gehoord zou worden. Indien de rechtbank daar niet op ingaat, vraagt ze de vrijspraak op basis van twijfel. Daarvoor wijst ze op de tegenstrijdige verklaringen van het meisje. “De ene keer gebeurde het ook in de douche, dan weer niet in de douche en dan weer wel in de douche”, klonk het onder andere. “Verder geeft ze vooral vage omschrijvingen en gaat ze niet in detail.”

Vonnis volgt op 16 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer