CEO Jeff Bezos
Volledig scherm
CEO Jeff Bezos © EPA

Black Friday maakt van Amazon-baas Jeff Bezos man van 100 miljard

Jeff Bezos, de rijkste mens op aarde, heeft vandaag met zijn vermogen de barrière van 100 miljard dollar doorbroken. De oprichter van webwinkelreus Amazon zag zijn fortuin met 2,3 miljard dollar oplopen door de koerswinst van het bedrijf op Wall Street.

40 reacties

  • Steven Teurlings

    6 jaar geleden
    Internet aankopen zorgt voor minder welvaart in de toekomst. Wie zal ons gratis onderwijs,sociale zelerheid, pensioenen, onderhoud infrastructuur bezorgen. Zeker niet de buitenlandse internetketens!
  • T D V

    6 jaar geleden
    Die mens heeft iets magnifiek uitgebouwd. Waar wereldwijd gigantische veel mensen gebruik van maken. Aan iedereen die jaloers reageert, bedenk zelf zo maar iets. Veel hangt bij die mensen ook af van de beurs, nu weer serieus gestegen, binnen zoveel jaren zal er wel weer eens een crisis en beurscrash zijn en dan is hij misschien in 1 klap de helft kwijt.
  • Katrien Caers

    6 jaar geleden
    Ironisch dat de dag waar iedereen zogezegd koopjes kan doen vooral dergelijke mensen geld oplevert. Onze drang naar goedkoop zorgt dat er geen lokaal volk meer aan het werk kan.. wat we besparen op Amazon, betalen we dubbel als belastingen en heffingen op ons loon...
  • Geert Van den broeck

    6 jaar geleden
    @Michel Deur. Het overheidsbeslag neemt af (maw we betalen ons iets minder blauw) en de overheidsschuld in termen van BNP neemt af (en niet toe). Dat een en ander (te) traag gaat komt door de sterke stijging van de kosten van de sociale zekerheid , vooral pensioenen en arbeidsongeschiktheid. Dit omdat het aantal genieters sterk stijgt. Voeg daarbij nog de kosten van de geïmporteerde armoede en het probleem is grotendeels verklaard. En al de rest is fake news/dikke zever.
  • André Mortier

    6 jaar geleden
    De manier waarop Gates zich heeft opgewerkt heeft van nerd die zelfs zijn studies niet afmaakte tot filantroop die hij vandaag is, wekt veel meer sympathie op dan bepaalde geldwolven. Je kan niet jaloers zijn op de basis die hij heeft gelegd tot wat Microsoft vandaag is geworden.