Direct naar artikelinhoud
Amazon

Black Friday maakt van Amazon-baas Jeff Bezos man van 100 miljard

Jeff Bezos' waarde steeg op één jaar tijd met 32,6 miljard dollar. De helft meer dan het bedrag dat vorig jaar achter zijn naam stond.Beeld BELGAIMAGE

Jeff Bezos, oprichter en CEO van webshop Amazon, heeft een netto waarde van 100 miljard dollar. Zijn waarde is op één jaar tijd met 32,6 miljard dollar gestegen. Hij is het eerste lid van de ‘100-club’ sinds Bill Gates de kaap rondde in 1999.

Het werd een mooie Black Friday voor Amazon en CEO Jeff Bezos. De beurzen bleken optimistisch over de koopjesdag. De Amazon-aandelen stegen 2 procent. Dat laatste duwtje tilt ’s mans waarde over de 100 miljard dollar. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index (BBI), een dagelijkse ranking van de 500 rijkste mensen ter wereld.

Bezos is het eerste lid van de 100-club sinds Bill Gates in 1999 die kaap rondde

Bezos’ ondernemingen zitten in de lift. Op één jaar tijd groeide zijn totale waarde aan met 32,6 miljard dollar, de helft meer dan het getal dat vorig jaar achter zijn naam prijkte. Deze zomer was er voor hem al een mijlpaal. Toen werd hij de rijkste man ter wereld, al had dat ook te maken met de filantropie van Bill Gates, die die titel jarenlang mocht dragen. Gates schonk in juni 700 miljoen Microsoft-aandelen en 2,9 miljard dollar aan het goede doel. Bezos kon hem zo iets sneller dan voorzien inhalen.