© GVB

Huis in Peer onbewoonbaar na zware keukenbrand: bewoner naar ziekenhuis

Peer -

Een huis op de Leyssenhofweg is onbewoonbaar verklaard na de zware brand die er maandag even voor middernacht woedde. De bewoner van het huis werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De man had veel rook ingeademd.

Maandag even na 23 uur kwam bij de hulpdiensten de melding van de brand binnen. Toen de brandweermannen van de Hulpverleningszone Noord-Limburg arriveerden, stond de halve keuken al in lichterlaaie. De bewoner was van een knal wakker geworden. Toen hij ging kijken vulde het huis zich vanuit de keuken met rook. De man heeft nog enkele spullen naar buiten gesleept maar kon voor de rest weinig doen.

© GVB

Hoe het vuur ontstond, is onduidelijk. Een technisch defect aan een van de toestellen wordt niet uitgesloten. De schade in het huis is enorm. De keuken is volledig vernield en in de rest van het huis, is er veel rookschade. De brandweermannen hadden enkele uren werk om het huis rookvrij te maken en dan te controleren of het vuur zich niet via het houten plafond had verspreid. Omdat de schade zo groot is, werd het huis onbewoonbaar verklaard.

Na een controle mocht de bewoner het ziekenhuis verlaten. Hij kan voorlopig bij zijn ouders terecht.(mm/gvb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer