Wijkagent gooit hoge ogen met opvallend voertuig: “Een overdekte brommer: dat wou ik ook”

© evr

Een agent met een ‘overdekte brommer’ die jenever verkoopt. Danny Dewaele heeft begrijpelijkerwijs bekijks.

djr

Gek zicht, dat witte voertuigje. Het is geen brommer, maar ook geen bestelwagen. Het is ook om die reden dat wijkagent Danny Dewaele (52) zich een Piaggio Ape aanschafte. “Ik zag de wagen voor het eerst in Brugge en dacht, zo'n raar ding, dat wil ik ook”, lacht de Rekkemse wijkagent.

Hij moest er helemaal voor naar Le Havre, maar nu is hij de enige in de wijde regio met een dergelijk vervoermiddel.

Niet dat hij er lange afstanden mee aflegt. “Daar leent deze Piaggio niet meteen toe. Het rijdt maar 38 per uur en in de bochten moet ik wat tegengewicht geven om er niet uit te vliegen”, lacht hij.

Danny heeft er zelfs nog een meerwaarde aan toegevoegd. Hij vormde de laadbak zodanig om dat hij er een tafel en tent in kan steken. “Je zou het niet zeggen, maar er geraakt heel wat in die kubieke meter.”

Waarom dat nodig is? Voor de kerstmarkt. Danny stond vorig weekend op de kerstmarkt van Lauwe, dit weekend op 't Wintert in Rekkem. De opbrengst gaat naar dierenasiel De Grensstreek in Rekkem. Met een reden. “Als agent werken we vaak met hen samen. Als we een dolende hond of kat vinden, dan kunnen we altijd op hen rekenen”, legt Danny uit.

Met zijn originele ‘overdekte brommer’ heeft hij veel bekijks. “Heel wat mensen stoppen om eens te kijken wat dat wagentje precies is”, zegt hij trots. Het is niet het enige waar hij mee opvalt. “De jenever die ik verkoop, doe ik in reageerbuisjes.”