Alison dos Santos loopt kanontijd op 400 meter horden tijdens Diamond League in Doha

© REUTERS

De Braziliaan Alison dos Santos is vrijdag de grote uitblinker geworden van de Diamond League atletiek in het Qatarese Doha. Hij liep op de 400 meter horden een beste wereldjaarprestatie van 46.86.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Het ging nog maar om de seizoensopener van Dos Santos vrijdag, maar hij maakte meteen duidelijk dat hij klaar is voor de olympische zomer door de concurrentie op meer dan anderhalve seconde te plaatsen. Ook op de 200 meter sneuvelde de beste wereldjaarprestatie. De Amerikaan Kenneth Bednarek won in 19.67. Een derde beste wereldjaarprestatie kwam er op de 3.000 meter steeple, waarop de Ethiopiër Samuel Firewu 8:07.25 klokte. Ook bij de vrouwen kwam er een beste wereldjaarprestatie in Doha. Op de 5.000 meter snelde de Keniaanse Beatrice Chebet naar 14:26.98. 

In het verspringen bij de mannen realiseerde de Jamaicaan Carey McLeod een supersprong van 8m52, maar hij werd gesteund door een behoorlijke extreme rugwind van 5,2 meter per seconde. Alleen bij maximaal 2,0 meter rugwind per seconde kunnen prestaties gehomologeerd worden.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen