© Jef Wijckmans

© Jef Wijckmans

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstkring Lazernij bestaat veertig jaar

Het veertigjarig bestaan van kunstkring Lazernij zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Het bestuur en de leden organiseren gedurende twee weekends een tentoonstelling en geven een boek over hun verleden uit.

Jef Wijckmans

In de jaren zeventig vonden in de gemeente verschillende tentoonstellingen plaats waaraan plaatselijke kunstenaars konden deelnemen. Het leek daardoor Bie van Gucht, Maria Van Laer, Denise Lambrechts en André De Brabandere een goed idee om in de toekomst een kunstkring op te richten.

Het pand van de familie De Roeck uit buurgemeente Boom, een steenbakkersfamilie, werd gehuurd De kunstenaars, die elkaar kenden door de verschillende tentoonstellingen, mekaar kenden kwamen op vrijdag 17 februari 1978 samen voor een eerste vergadering in het oude leprozenhuisje.

Kunstkring Lazernij was geboren, met in totaal zestien kunstenaars en kunstliefhebbers. André De Brabandere nam het voorzitterschap waar, René ­Vermeirsch uit Sint-Katelijne­ Waver werd secretaris en Jaques Lambrechts uit Mechelen werd penningmeester.

Momenteel telt de vereniging 84 leden. Het veertigjarig bestaan werd ingezet met de opening van een feesttentoonstelling en de uitgave van een jubileumboek. De expo loopt tot en met zondag in de galerie in de Lazarusstraat en de zalen van de Lazaruskapel aan de overzijde van de straat. Ze is vrij toegankelijk tijdens het weekend van 14 tot 17u. Het jubileumboek is te verkrijgen bij de kunstkring zelf.

www.lazernij.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER