maandag 18 december 2017 - Consument
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Afgelopen weekend werd de Emptyshop tijdelijk geopend. CN

Pop-up Emptyshop verkoopt miskoopjes voor Natuurpunt

GENK

In de winkelgalerij tussen de Molenstraat en Shopping 2 werd zaterdag de Emptyshop geopend. In de winkel worden ‘miskoopjes’ opnieuw verkocht. De opbrengst is bestemd voor Natuurpunt Genk. De pop-upshop is open tot het kerstweekend. Al hoopt de stad een uitbater te vinden die het permanent wil runnen.

De Emptyshop is een initiatief van de Stadsfabriekjes, inspiratiefabriek Curieus en Natuurpunt. Daar vind je onder meer kleding en meubels, maar ook keuken- en woonkamerattributen. “Je kan het een tweedehandswinkel noemen”, zegt schepen van werk Angelo Bruno (Pro Genk). “Maar dat klopt niet helemaal. Hier worden nieuwe of bijna nieuwe kledij en attributen binnengebracht. Zeg maar miskoopjes of verkeerde cadeautjes. Veel mensen kunnen er zo toch nog een zinvolle bestemming aan geven. De winkel wordt een week lang uitgebaat door vrijwilligers. De opbrengst gaat naar Natuurpunt.”

Daar weten ze alvast wat er mee te doen. “De bewoners van Termien moeten momenteel een omweg maken om naar het natuurreservaat De Maten te kunnen gaan”, zegt Pierre Cuypers van Natuurpunt Genk. “Voor hen willen we een brug bouwen over de Stiemerbeek.”

Voorlopig blijft de Emptyshop open tot en met het kerstweekend. “Bedoeling is dat het op termijn een permanente bestemming krijgt”, gaat Angelo Bruno verder. “We zoeken daarvoor nog een uitbater of een organisatie die de uitbating voor zijn rekening wil nemen.” (cn)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws