maandag 23 juli 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Nadat Trossard in de openingsfase een strafschop miste, nam hij na rust opnieuw zijn verantwoordelijkheid en trof hij wel raak. JEFFREY GAENS

KRC Genk - Olympiakos 4-0

Maaslander blinkt met twee goals en assist uit tegen Grieken

Trossard smaakmaker op en... naast het veld

Racing Genk heeft tegen Olympiakos een geslaagde generale repetitie gehouden met oog op de competitiestart en het Europese duel van donderdag tegen het Luxemburgse Fola Esch. Uitblinker van dienst was Leandro Trossard. De Maaslandse balvirtuoos stond twee keer aan het kanon en zorgde voor de assist bij het derde doelpunt. “Ik voel dat we er klaar voor zijn, we hebben een intensieve voorbereiding achter de rug.”

Erik DE GRUYTER/Sven CLAES

De galamatch startte nochtans met een valse noot voor Leandro Trossard. Hij knalde in de vijfde minuut een strafschop tegen de binnenkant van de paal.

“Het was een kwestie van centimeters, met iets meer effect naar binnen zat hij erin”, haalde de flankaanvaller de schouders op. “Mijn tweede penalty was gelukkig wel raak. Ik nam opnieuw mijn verantwoordelijkheid. De doelman raakte de bal wel nog aan. Of hij dan slecht getrapt was? Ach, dat maakt niet uit. Hij ging er hard in.”

Genk-Olympiakos 4-0; klaar voor Europees avontuur. TV Limburg

Gouden driehoek

Racing Genk maakte tegen het ontgoochelende Olympiakos een meer dan goede beurt. Op het middenveld heerste de driehoek Berge-Pozuelo-Malinovskyi. Trossard en Zhegrova maakten op de flanken het mooie weer.

“Alleen het openingskwartier was niet zo goed”, bleef de Maaslander nuchter. “Maar nadien liep het echt lekker. We hebben een intense voorbereiding achter de rug. We hebben de juiste balans gevonden om ons klaar te stomen. Je ziet dat het zijn vruchten begint af te werpen.”

Trainer Philippe Clement wenst zelf niet te spreken over een eerste of tweede elftal, maar de meeste knopen lijken doorgehakt. “Of dit het elftal is dat donderdag tegen Fola Esch zal starten? Geen idee, dat moet je aan de trainer vragen”, aldus Trossard. “Ik weet alleen dat er in deze kern veel jongens zijn met veel capaciteiten. Het programma van de komende weken is zwaar, dus we zullen iedereen nog nodig hebben.”

Nieuwe grasmat

Voor de Genkse spelers was het duel tegen de Griekse recordkampioen ook een eerste kennismaking met de nieuwe hybride grasmat. Trossard: “Het was even aanpassen. De grasmat is nog altijd niet optimaal. Er zitten oneffenheden in. Het gewone gras heeft nog niet voldoende kunnen groeien, maar de bal gaat alleszins sneller rond. Qua belasting zal het ook wel meevallen, het is maar vijf procent kunstgras hé.”

Heer en meester tegen Grieken

Niet alleen de fandag was een schot in de roos, ook KRC Genk hield een kleine schietoefening tegen de Griekse recordkampioen Olympiakos. Publiekslieveling Leandro Trossard miste in de beginfase een strafschop, maar zette dat later nog recht met twee doelpunten (waarvan één strafschop) en één assist. Ook de namen van Ruslan Malinovskyi en Eden Zhegrova pronkten op het scorebord na een aangenaam kijkstuk. (svc)

KRC GENK: Vukovic (45’ Jackers), Uronen, Dewaest, Aidoo, Maehle, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Zhegrova, Trossard, Samatta.

OLYMPIAKOS: Choutesiotis, Tsimikas, Bouchalakis, Camara (45’ Podence), Fortounis (80’ Ansarifard), Elabdellaoui, Christodoulopoulos (80’ Haji), Fetfatzidis (45’ Androutsos), Guerrero (80’ Koutris), Vukovic, Cisse.

DOELPUNTEN: 30’ Trossard 1-0, 33’ Malinovskyi 2-0, 65’ Trossard (strafschop), 75’ Zhegrova 4-0

GELE KAARTEN: 29’ Christodoulopoulos, 65’ Cisse

SCHEIDSRECHTER: Lawrence Visser

toeschouwers: 8.150

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws