© GZ

Deze gemeenten willen gezonde inwoners

Donderdag 21 maart gingen de gemeentebesturen van Brecht, Malle, Schilde, Schoten, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel opnieuw het engagement aan om een ‘gezonde gemeente’ te zijn. Zij ondertekenden namelijk - net als bij de start van de vorige legislatuur begin 2013 - het charter ‘gezonde gemeente’. Dit betekent concreet dat zij hun preventief gezondheidsbeleid verder willen uitbouwen en een omgeving willen creëren die zowel inwoners, bezoekers als werknemers optimaal stimuleert om gezond te leven.

Kristin Matthyssen

Zij maken hiervoor gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die hen heel wat praktische instrumenten aanreikt om stapsgewijs tot een structureel, preventief gezondheidsbeleid te komen, met aandacht voor leefstijl, leefomgeving en gelijke gezondheidskansen.

Onder de naam SIGO (Sociaal Intergemeentelijk Overleg) werken de gemeenten Brecht, Malle, Schilde, Schoten, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel al langer samen rond gezondheidsbevordering en - beleid, zowel naar de ruime bevolking toe als naar kwetsbare doelgroepen in het bijzonder. SIGO is daarnaast ook een plek waar ideeën en praktijkvoorbeelden uitgewisseld worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER