© Joren De Weerdt

Vermeende schutter ontkent moord en houdt lippen verder stijf op elkaar: “Ik was niet in dat huis”

De Surinamer Miquel B. (34) uit Essen ontkent ook maar iets te maken te hebben met de brutale liquidatie van een 47-jarige man bij een uit de hand gelopen drugsdeal in een woning in Grobbendonk.

Ivo Meulemans

In een huisje op de Oude Steenweg in Grobbendonk werd in de nacht van 29 op 30 september Rolands Brakmanis, een Let zonder bekende woonplaats, afgemaakt met drie kogels. De feiten werden gepleegd in de woning van Robert D.K. (48).

De Let zou enkele kilo’s cocaïne in de aanbieding hebben gehad. Toen hij ruzie kreeg met drie Surinamers, werd hij doodgeschoten. De verdachten sloegen met een auto op de vlucht. De Renault Scènic behoorde toe aan Miquel B. uit Essen. De speurders zijn ervan overtuigd dat hij de schoten heeft afgevuurd.

De man werd vorige week dinsdag om 7u ’s ochtends door speciale eenheden ingerekend in zijn woning. Hij was op dat moment niet gewapend. “Ik ben die dag niet in Grobbendonk geweest en was niet aanwezig in dat huis”, beweerde Miquel B. tijdens zijn ondervraging. De raadkamer verlengde gisteren zijn aanhouding met een maand.

Ook een van zijn kompanen, Hesdie M. (40) uit Merksem, werd opgepakt. De Surinamer stuurde dinsdag zijn kat naar de raadkamer. Zijn dossier wordt vrijdag behandeld.

In de zaak zitten ook drie Vlamingen in de cel: bewoner Robert D.K., tussenpersoon Robert B. (57) uit Antwerpen en drugsgebruiker Quinten D.W. uit Grobbendonk. D.K. en D.W. waren op het ogenblik van de liquidatie aanwezig in de woning.

“Verder onderzoek moet de precieze rol van elke verdachte uitklaren”, zegt Inge Delissen van het Turnhoutse parket. “De twee Surinamers worden verdacht van moord en drugshandel. De drie andere personen worden alleen verdacht van inbreuken op de drugswetgeving.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER