© Rudy DECLERCK

THES komt alleen aan de leiding na knappe zege (en wereldgoal) tegen Knokke: “Niet beginnen zweven”

De droom van THES blijft duren. De Looienaars wonnen op het veld van Knokke - vorig seizoen nog kampioen in deze reeks - met 2-3 en staan na vier speeldagen met het maximum van de punten alleen op kop in de eerste amateurklasse. De kloof met eerste achtervolger Deinze bedraagt al drie punten.

Kristof JACOBS

In een gelijkopgaande eerste helft waren de betere kansen voor THES via Oris en Deferm, Knokke was maar één keer gevaarlijk. Toch gingen de bezoekers nog rusten met een mooie voorsprong. Eerst devieerde Jeunen een voorzet van Battista in doel, enkele minuten later vlamde de linksback de 0-2 heerlijk met een vluchtschot in de kruising. Tussendoor stopte Vanraefelghem de doorgebroken Stefani foutief af, wat hem een terechte rode kaart opleverde. Toen Jeunen er kort na de rust 0-3 van maakte, leek de buit binnen, maar THES maakte het zichzelf nog moeilijk na een owngoal van Vanaken en een late treffer van Staelens.

Een van de spelers die THES mee rechthield na de 1-3, was Frederik Spruyt. “Dit is een geweldige zege”, aldus de centrale verdediger. “De 0-2 bij de rust was verdiend en toen we de 0-3 maakten, begonnen we op twee gedachten te hinken. Ofwel gingen we voor de 0-4, ofwel stelden we de voorsprong veilig tegen tien man. Het werd het tweede, maar we kwamen in de problemen omdat we te weinig druk naar voren zetten. Ach, hopelijk leren we uit deze tweede helft.”

Dankzij een vierde zege op rij staat THES nu alleen aan de leiding, met een voorsprong van drie punten op eerste achtervolger Deinze. “We mogen even genieten, maar we mogen helemaal niet beginnen zweven. Vanaf maandag moeten we weer focussen op de volgende wedstrijd, op het veld van Oudenaarde. Maar de punten die we tot nu toe op zak hebben, kunnen ze ons niet meer afpakken. Dat is een mooie bonus”, aldus Spruyt.

KNOKKE: Clepkens, Vanraefelghem, Staelens, Pierre, Van Eyk, Vanfleteren (46’ Kamneng), Savaete (77’ Van De Velde), De Prycker (46’ Dhondt), De Cuyper, Buysse, Mestdagh.

THES: Brughmans, Jeunen (82’ D. Hulsmans), Spruyt, Moutawakil, Stefani (71’ Convents), Oris, Battista, N. Hulsmans, Vanaken, Houwaer, Deferm.

DOELPUNTEN: 37’ Jeunen 0-1, 41’ Battista 0-2, 50’ Jeunen 0-3, 62’ Vanaken (own), 89’ Staelens 2-3.

GELE KAARTEN: Vanraefelghem, Staelens, Houwaer, Kamneng, Vanaken.

RODE KAART: 38’ Vanraefelghem (2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Dhont.