De elfde Wings for Life vertrok ook op de revalidatieweide Athletes for Hope van Marc Herremans in Wuustwezel.© Wings for Life

Recordaantal lopers rent acht miljoen euro bijeen op elfde Wings for Life World Run, ook op revalidatieweide Athletes for Hope

Wuustwezel -

Ruim 265.000 mensen in 192 landen liepen zondag de elfde Wings for Life World Run voor het onderzoek naar ruggenmergletsels. Dat gebeurde ook op de revalidatieweide Athletes for Hope van Marc Herremans in Wuustwezel.

De Wings for Life World Run is 's werelds grootste loopwedstrijd voor het goede doel. Op deze elfde editie liepen, wandelden en rolden 265.818 deelnemers, een record sinds de start in 2014. Ze probeerden zo ver mogelijk te geraken voor ze werden ingehaald door de ‘catcher car’ die een halfuur na het startschot de achtervolging inzette en steeds sneller ging.

Meer dan 1.200 Belgen liepen mee, in onder meer Lievegem, Brussel, Seraing, Geel en Wuustwezel, de thuisbasis van Marc Herremans. Die was daar zelf niet, want leidde als sportief directeur vanuit het hoofdkwartier in Oostenrijk de wedstrijd mee in goede banen.

Marathonloper Valentin Poncelet uit Brussel liep in Breda in Nederland maar liefst 66,61 kilometer voordat de ‘catcher car’ hem na vier uur inhaalde. Goed voor een nieuw Belgisch record en een derde plaats in de world ranking.

In Wuustwezel was Paul Arnouts met 33 kilometer de snelste bij de mannen en Lotte Van Thillo met 28,84 kilometer de rapste bij de vrouwen. Dit jaar werd 8,1 miljoen euro ingezameld voor de Wings for Life Foundation en was de 24-jarige Julie Verlinden het gezicht van het goede doel in België. (ella)

Paul Arnouts was de snelste bij de mannen in Wuustwezel.© Wings for Life

Lopen door de natuur rond de revalidatieweide Atletes for Hope in Wuustwezel.© Wings for Life

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners