vrijdag 23 maart 2018 - Goesting
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Koen Buyse tussen medeambassadeurs Cynthia Reekmans (l.) en Dana Winner.Raymond Lemmens

Een Hart voor Limburg

Koen Buyse laat 70.000 badeendjes te water

Op 27 mei laat Een Hart voor Limburg plastic badeendjes te water op de Demer in Hasselt. Minstens 70.000 stuks wil Zornik-zanger Koen Buyse aan de man brengen voor de derde grote Limburgse Eendjesrace. “Wat de Rode Neuzen zijn voor Vlaanderen, moeten de badeendjes worden voor Limburg”, zegt Buyse.

Koen Buyse, die al tien jaar ambassadeur is voor Een Hart voor Limburg, is de peter van de actie. “Limburg is altijd goed geweest voor mij en dit is een minimale inspanning om iets terug te geven. Bovendien weten we nu al dat het op 27 mei mooi weer zal zijn, waardoor het een geslaagde happening zal zijn”, belooft de Zonhovenaar die momenteel vooral zijn handen vol heeft met het vrouwenmetalkoor Brides of Lucifer. Voor het evenement kan hij ook nog rekenen op hulp van nog enkele bekende Limburgse ambassadeurs zoals Dana Winner en Cynthia Reekmans.

Mercedes

Om het doel van 70.000 stuks te bereiken doet Een Hart voor Limburg ook een beroep op serviceclubs, scholen, jeugdverenigingen, sportclubs en andere organisaties. “Zij gaan de eendjes mee verkopen en mogen zelf ook 1,5 euro houden. Hiermee kunnen ze hun eigen spaarpotje spekken of andere goede doelen steunen”, verduidelijkt coördinatrice Kristie Deckers. “Maar je kan de eenden ook online kopen aan 5 euro: daarvoor krijg je een eendje en een krasbiljet. Met dat biljet moet je je op de website registeren om kans te maken op de Mercedes A-Klasse.” De badeendjes racen tegen elkaar op de Demer tussen de Japanse Tuin en de gebouwen van PXL. “Wij gaan er een happening voor het hele gezin van maken. Er is animatie voorzien voor jong en oud. Optredens van diverse artiesten en een foodtruckfestival maken het plaatje compleet,” vult Kristie Deckers aan.

De organisatie belooft er alles aan te doen opdat geen enkel plastic eendje nog achterblijft in de Demer. “Wij gaan ze er zorgvuldig weer allemaal uitplukken en laten op voorhand de kanten trouwens maaien. Samen met Jan Kriekels geven we de eendjes een tweede leven. Kinderen zullen samen met hem een kunstwerk maken en op die manier het grotere verhaal van plastic in het milieu meekrijgen. We maken de cirkel rond”, aldus medewerkster Anne-Marie Peumans.  (geho)

www.limburgse-eendjesrace.be

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws