© Archiefbeeld Patrick Hattori

Agressieve veertiger weigert met agente te praten: 51ste keer voor rechter

Een man uit Mechelen, ook bekend als de ‘schrik van de Varkensstraat’, staat voor de 51ste keer voor de rechter. Eind maart maakte hij in zwaar dronken toestand amok op het politiecommissariaat, waar hij flagrant weigerde om met een vrouwelijke politieagente te praten.

Leo De Nijn

De beklaagde Mohammed T. (48), in Mechelen vooral bekend als de ‘schrik van de Varkensstraat’ is goed op weg om over vier weken voor de 51ste keer door de rechtbank veroordeeld te worden. T. vergaarde zijn bijnaam door in de jaren 2011-2013 de buurtbewoners van de woonflats in de Varkensstraat te terroriseren. De man zwaaide ook al met een samoeraizwaard en liep zelfs met een bijl rond. In februari 2013 werd T. door bouwmaatschappij Woonpunt uit zijn appartement gezet en verhuisde hij naar de Goswin de Stassartstraat.

"Niet zonder slag of stoot"

Op 28 maart van dit jaar kwam T. dronken het politiecommissariaat binnen om klacht in te dienen tegen een buurman met wie hij problemen heeft. “Omdat meneer naar alcohol rook, raadde de receptionist T. aan om rustig naar huis te gaan en eventueel ’s anderendaags terug te komen of te bellen wanneer er zich nieuwe problemen zouden voordoen. Tegen de vrouwelijke agente zei T. dat hij nooit met een vrouw spreekt. T. bleef amok maken. De inspecteurs zagen zich genoodzaakt om de beklaagde in de politiecel te stoppen. Dat ging niet zonder slag of stoot”, zei de procureur.

Uiteindelijk kon T. in de cel worden gestopt, maar ook daar zorgde hij voor opschudding. Met een deken bedekte hij het oog van de bewakingscamera. Toen de agenten de cel binnenkwamen, gooide T. zijn gsm tegen iemand zijn hoofd. De procureur wees op zijn zwaarbeladen strafblad en vorderde een jaar cel of een straf met probatie met een begeleiding voor zijn drankprobleem. Toen de rechter vroeg wat zijn keuze was, antwoordde T. op een agressieve toon dat ze dat maar zelf moest beslissen. Hij verliet met slaande deur de rechtszaal.

Het vonnis valt op 10 december.