zaterdag 22 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

daki

Bergerac (jaarse): bosmans-leekens

“Ons hoor je niet klagen”

Marc Bosmans en Dirk Leekens (foto) kunnen terugblikken op een grand cru jaar mét gouden randje. De tandem uit Beverlo bracht zijn aantal provinciale zeges met winst bij de jaarduiven uit Bergerac op liefst vijf.

“Ons hoor je niet klagen. Onze duivinnen hebben het uitmuntend gedaan in het allerzwaarste duivenjaar ooit”, reageert Marc, die samen met Dirk naast vijf provinciale zeges beslag legde op liefst negen (!) tweede plaatsen provinciaal én tweemaal eerste plaatsen in hun nationale zone.

“We leggen het accent op de provinciale concours - de ideale manier om ze ervaring op te laten doen - en schuiven dan door naar de grote halve fondvluchten”, vertelt kapper Dirk, die in As woont, maar dagelijks meermaals aan de telefoon hangt met Marc. “In de CFW-ranking - dit gaat over zes provincies - pronken we op de eerste plaats en hebben de asduif bij de jaarlingen. Bovendien heeft Jimmy Cardinaels (As) met onze basisduiven en advies er opnieuw een weergaloos seizoen opzitten. Dát maakt het nog mooier voor ons”, besluiten de duivenbroeders. (daki)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws