© Photo News

Elise Mertens “voelt zich thuis” in Luxemburg en gaat voor tweede WTA-zege

Elise Mertens (WTA-38) kan haar seizoen misschien afsluiten zoals ze het begonnen is: met een zege in het WTA-circuit. De 21-jarige Limburgse, begin januari winnares in Hobart, plaatste zich donderdag in Luxemburg (250.000 dollar) alvast voor de halve finales. Ze versloeg de Britse Heather Watson (WTA-81), die in de eerste ronde Yanina Wickmayer (WTA-112) met 6-2 en 6-1 uitschakelde, met tweemaal 6-4.

“Alles gaat goed. Ik ben hier vlak bij België en voel me hier thuis. Het was ook een leuke wedstrijd”, reageerde Mertens. “Heather Watson is een meisje dat mooi tennis brengt, maar ik heb zelf ook een goede wedstrijd achter de rug. Ik heb niet zo best geserveerd (zeven dubbele fouten), maar toonde me wel agressief. Op het einde werd het wel wat stresserend met al die matchballen die ik liet liggen (de vijfde was de goede), 6-4 is immers iets helemaal anders dan 5-5. Ik ben blij dat ik het in twee sets heb kunnen afmaken.”

Om een plaats in de finale geeft Mertens vrijdagavond de Puertoricaanse Monica Puig (WTA-69) partij. In augustus versloeg ze de olympische kampioene in New Haven al eens met 7-5 en 6-4. “Dat was geen makkelijke wedstrijd. Puig slaat erg hard en speelt heel solide. Ik zal zelf agressief moeten spelen en goed moeten opslaan om haar niet te veel in het terrein te laten komen. Ik ben nu de hoogst geplaatste speelster en het laatste reekshoofd in het toernooi, maar daar wil ik niet te veel aan denken. Ik zal gewoon alles geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis