Direct naar artikelinhoud
Filmnieuws

Te veel 'Star Wars'-films op te korte tijd: Disney gaat op de rem staan

Het publiek liep minder storm voor 'Solo: A Star Wars Story' dan Disney hoopte.Beeld RV

Productiemaatschappij Disney heeft te veel 'Star Wars'-films op een te korte tijd uitgebracht. Dat ritme wordt teruggeschroefd, zegt de ceo van The Walt Disney Company, Bob Iger, tegen vakblad The Hollywood Reporter.

Voor het op te korte tijd uitbrengen van films uit de sterrenkrijgsaga steekt Iger de hand in eigen boezem. Dus wordt het productieritme teruggeschroefd, maar een vertraging "betekent niet dat wij geen ('Star Wars'-)films zullen maken".

Ontgoochelende cijfers

Iger reageerde op de 'ontgoochelende' cijfers voor 'Solo: A Star Wars Story', die in mei in première ging. Volgens de in de box office gespecialiseerde website Mojo bracht de film wereldwijd 400 miljoen dollar op. Dat cijfer ligt beduidend lager dan de acht reguliere films uit de reeks. En ook de andere spin-off, 'Rogue One: A Star Wars Story', bracht veel meer op: iets meer dan een miljard dollar.

Regisseur J.J. Abrams, die al deel 7 van de reeks inblikte ('The Force Awakens'), werkt momenteel aan het derde deel van de derde Star Wars-trilogie. Die film komt volgend jaar in de zalen.