Man (32) die eerder dodelijk ongeluk veroorzaakte onder invloed van flakka bekent brandstichting in huis van broer

Houthulst -

De 32-jarige Kenneth K. uit Houthulst, die op vrijdag 2 mei opgepakt werd op verdenking van brandstichting in het huis van zijn broer in de Eendrachtstraat, heeft die brandstichting nu ook bekend. Dat bevestigt zijn advocaat Mathieu Langerock. Een motief gaf hij niet op, want zijn verklaring blijft vaag. Het is immers duidelijk dat K. opnieuw onder invloed was van drugs.

Jelle Houwen en Thijs Pattyn

Op vrijdag 2 mei om 9.15 uur hoorden buurtbewoners een ontploffing gevolgd door een zware brand in een woning in de Eendrachtstraat in Jonkershove bij Houthulst. Meteen daarna zagen ze een man weglopen. De brandweer kwam massaal ter plaatse om het vuur te bestrijden. Het huis brandde volledig uit en gewonden vielen er niet.

Terwijl de brandweer nog bezig was met de bluswerkzaamheden, kon de politie al snel een verdachte klissen. De woning werd immers bewoond door de broer van de 32-jarige Kenneth K., absoluut geen onbekende voor het gerecht.

De woning raakte bij de brand volledig vernield.© Thijs Pattyn

Doodrijder

Kenneth K. werd op 15 april immers veroordeeld tot 60 maanden cel, de helft met uitstel, 8.000 euro boete, eveneens de helft met uitstel en vijf jaar rijverbod omdat hij onder invloed van de zombiedrugs flakka op 2 september vorig jaar in Diksmuide een zwaar verkeersongeval veroorzaakte. Hij reed aan 112 kilometer per uur meerdere wagens aan en reed fietser Herman Tanghe, vader van vier kinderen dood.

LEES OOK. Flakkadoodrijder (32) aangehouden voor brandstichting in het huis van zijn broer

K. kreeg toen een sneer van de politierechter: “Je was volledig ontmenselijkt door die zombiedrugs, maar je krijgt nog de kans om aan je probleem te werken.” Diezelfde dag nog werd K. na 7,5 maanden cel vrijgelaten. Zijn spijt werd echter niet geloofd en dat bleek op 2 mei alweer uit te komen: het was immers K. die betrokken was bij de brandstichting in het huis van zijn broer.

Opnieuw onder invloed

De dertiger werd opgepakt, maar was naar verluidt alweer zwaar onder invloed van drugs, zodat een verhoor en bekentenis moeizaam verliep. Intussen werd hij over de feiten wel opnieuw ondervraagd. “Hij heeft de feiten intussen bekend”, zegt zijn advocaat Mathieu Langerock, die verder weinig kwijt kan. Het wordt ook bevestigd dat K. opnieuw onder invloed was van drugs. Volgens onze informatie had de man zes gram drugs op zak bij zijn arrestatie en zou het opnieuw over de zombiedrugs flakka gaan.

De raadkamer van Ieper heeft vorige week de aanhouding van K. met een maand verlengd. Het onderzoek naar de brandstichting loopt volop. Als de feiten bewezen zijn verklaard, wacht K. een nieuwe zware straf. Bij brandstichting in een bewoond pand, al dan niet bij nacht, kunnen zware effectieve celstraffen worden uitgesproken. Als dat het geval is, kan K. ook opnieuw gedagvaard worden door het parket in de politierechtbank van Veurne. Daar wacht hem dan wellicht in dat geval de herroeping van zijn eerdere straf met uitstel. In dat geval riskeert de dertiger dus voor jaren achter tralies te verdwijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER