© Andre Verhoeven

KV Mechelen wint eerste oefenmatch met dubbele cijfers: tien zaken om te onthouden

Met 1.800 betalenden een mooie recette voor tweedeprovincialer GR Katelijne en geen nieuwe blessures bij KV Mechelen. Kortom, iedereen tevreden na het doelpuntenrijke oefenduel in het Doms Stadion. Denis Van Wijk relativeert de conclusies uit zulke partijtjes, zeker uit de allereerste van het seizoen. Toch deden we tien vaststellingen na de 0-10-zege van Malinwa.

YANNICK DE BOECK

1. De Witte als nummer zes

Van Wijk steekt niet onder stoelen of banken dat hij in het strijdersvoetbal van 1B Seth De Witte als midden­velder ziet. “Seth heeft er vroeger ook gespeeld, maar belandde door ­omstandigheden achterin. Op mijn netvlies staat Seth als ­middenvelder.”

2. Depannerende linksbacks

De nieuwe linksback Lucas Bijker sluit pas op 25 juni aan. De polyvalente Laurent Lemoine zat in Katelijne nog op de bank, met een contractuur in de quadriceps moet hij enkele ­dagen rusten. Youngsters De Bie en De Looze – de enige niet-A-kernspeler – ­depanneerden respectievelijk voor en na rust.

3. Coachende Castro in doel

Castro en Moris, die nog vertrekt, speelden elk één helft en hadden weinig werk. Het is nu nog wachten op Michael Verrips, die Coosemans moet helpen ­vervangen als die vertrekt. De ­beloftevolle Nederlander moet de concurrentie aangaan met ­Castro, die op training al verbaal sterk blijkt en goed coacht.

4. Flankwissels Storm en Tainmont

Met een knappe assist voor De Witte, een fraaie goal en een heerlijke doch weinig efficiënte Rabona stal Nikola Storm meteen de show. Opvallend was dat hij zich zowel links als rechts in zijn sas voelde. De flankwissel met Tainmont kan een wapen worden.

5. Beqiraj lukt loepzuivere hattrick

Fatos Beqiraj speelde na rust en trof in de slotfase drie keer raak. Een strafschop en twee al bij al makkelijke ­treffers, maar het zal hem ongetwijfeld deugd gedaan hebben. Het is nog even af­wachten wat er met de Monte­negrijn gebeurt, maar als KV in 1B baas is, kan hij belangrijk zijn in de zestien.

6. Traptechniek van Matthys intact

Tussen de vele jonkies toonde oude krijger Tim Matthys zich als een jong veulen. Toen hij na vijf minuten in de tweede helft ­centraal voor doel een vrije trap mocht nemen, etaleerde hij nog maar eens zijn traptechniek. De bal verdween netjes naast de paal ­binnen.

7. Van Wijk wil nog een spits

“De directie heeft heel goed werk ­geleverd. Er was snel duidelijkheid over de uitgaande transfers en er kwam al een pak gerichte versterkingen. En er komt nog wel wat bij”, aldus Van Wijk. Hij doelde al zeker op een extra spits. KV hoopt dat de overgang van de Ivoriaanse topschutter Togui Mel deze week rond raakt.

8. Sylla speelt nog, maar wil weg

Yacouba Sylla speelde voor rust naast De Witte voor de defensie, maar in principe vertrekt de middenvelder nog. Sylla is aanvoerder van de Malinese nationale ploeg en wil dat graag blijven. Daarom dat hij zich liever op een hoger niveau wil tonen, KV gaat daar ook in mee.

9. Wachten op tweespitsensysteem

Ook Igor de Camargo zat nog met een blessure op de bank. “Jammer want met hem erbij kunnen we ook een tweespitsensysteem uittesten”, ­aldus Van Wijk. De Braziliaanse Belg liep op de laatste training bij APOEL ­Nicosia een scheurtje in de kuit op en heeft nog wat tijd nodig.

10. Burkinezen hebben tijd nodig

Middenvelder Trova Boni en flankaanvaller Abou Ouattara kregen na rust hun kans. Na een inloopperiode van zes maanden hopen ze net als maatje Bandé door te breken. Enkele weken geleden speelden ze nog ­samen een oefeninterland met Burkina Faso. “Ze hebben het iets moeilijker om alles op te pikken, maar ­maken wel progressie”, aldus Van Wijk.

MEER OVER KV Mechelen