© REUTERS

Cian Uijtdebroeks knokt zich bergop terug in witte trui: “Niet mijn focus, maar echt mooi om hem terug te hebben”

Daags nadat hij hem in de tijdrit was kwijtgeraakt, veroverde Cian Uijtdebroeks (Visma - Lease a Bike) zaterdag de witte jongerentrui van de Ronde van Italië terug op de aankomst bergop op Prati di Tivo.

Belga
Bron: BELGA

Wittetruidrager Luke Plapp gaf naar Prati di Tivo ruim 20 minuten toe. Plapp had voor de start van de rit van vandaag/zaterdag al gezegd dat Uijtdebroeks na de finish terug in de witte trui zou staan. “Dat weet je nooit zeker”, lachte de Belg nadat die voorspelling was uitgekomen. “Maar Luke was ook al naar mij gekomen, om te zeggen dat deze klim echt zwaar voor hem zou zijn.”

Toch zat de witte trui tijdens de bijna vijftien kilometer lange slotbeklimming van Prati di Tivo niet in het hoofd van Uijtdebroeks, zei hij: “Neen, ik dacht er niet aan. Ik focus me gewoon op zo hoog mogelijk eindigen in het (algemene) klassement, niet specifiek in het jongerenklassement. (Glundert) Maar ja, het is echt mooi om hem terug te hebben.”

Ook jongeren Thymen Arensman en Antonio Tiberi kwamen goed voor de dag op Prati di Tivo. Zij worden wellicht de grootste concurrenten voor wit. Tiberi ging zelfs een paar keer aanvallen op de slotklim. “Ik wist dat Tiberi het wellicht zou proberen”, zei Uijtdebroeks daarover. “Hij houdt ervan om ervoor te gaan. Maar ik heb zijn pogingen ‘gecoverd’. Ik wist dat het niet echt de dag zou zijn om zelf aan te vallen. Het was een snelle klim, Ineos zat nog met twee renners en UAE had nog steeds Majka. Ik wist dat ze voor de sprint zouden willen gaan.”

In de stand voor de witte trui heeft Uijtdebroeks 21 seconden voorsprong op Tiberi en 1:28 op Arensman.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen