Thalia Ndabagobetse brengt dit weekend zeven nationale politica’s samen voor een debat op het evenement B.A.P.© Jeroen Hanselaer

Thalia Ndabagobetse zet met evenement B.A.P. in op jongeren en vrouwen: “Veel vrouwen worden nog steeds niet erkend voor hun prestaties”

Antwerpen -

“Het was hoog tijd dat er een evenement kwam met de focus op sterke vrouwen die actief zijn als ondernemer, kunstenaar of politica.” Dat is de drijfveer van Thalia Ndabagobetse om het unieke evenement B.A.P. zondag te organiseren.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. ‘Sex in the City’-columniste Thalia (34) is op missie: “Ik kan wel huilen omdat jonge meisjes nu wél weten wat een condoom is”

Ndabagobetse is niet alleen ‘Sex in the City’-columniste bij Gazet van Antwerpen, maar ook de stuwende kracht achter Radio Stad. B.A.P. staat voor Bizz (showbizz en Business), Art en Politics. Het evenement vindt plaats in Ikon in Antwerpen. Het is een goed gevuld programma met vrouwelijke ondernemers die zich voorstellen op een B.A.P.-ondernemersmarkt. Diverse vrouwen uit verschillende domeinen ontvangen een award. Het hoogtepunt is een politiek debat met in het panel zeven vrouwelijke politici met onder anderen ministers Annelies Verlinden (CD&V) en Caroline Gennez (Vooruit). Dit alles wordt afgewisseld met optredens.

Van waar komt het idee?

Ndabagobetse: “Door mijn werk kom ik bij veel verschillende groepen. En je vangt hier en daar wel eens iets op. Jongeren, ook die met een migratieachtergrond, zijn echt wel bezig met hun toekomst en daar hoort politiek nu eenmaal bij. Alleen is politiek niet echt sexy, hè. Daar wil ik iets aan doen. Het hoogtepunt van zondag is het politieke debat met zeven nationale, vrouwelijke kopstukken verstrengeld met entertainment dat ik zal modereren. Volgens mij is dit de eerste keer dat een volledig vrouwelijk politiek debat wordt gehouden.”

Je koos zeer uitdrukkelijk om de focus op vrouwen te leggen?

“Omdat vrouwen sterk en straf zijn. Er zijn heel veel vrouwen op verschillende domeinen actief, maar zij worden niet steeds erkend voor hun prestaties. In de media zie je steeds dezelfde namen terugkomen. Onze genomineerden zijn heel divers waardoor je in elke categorie een vrouw ontdekt die je nog niet kende. Dat we hen nu met elkaar in contact brengen op B.A.P. was heel belangrijk voor mij.”

Je had een vermoeden dat er nood was aan dit evenement. Is dit vermoeden ondertussen al bevestigd?

“Ja. (enthousiast) Mensen konden via de website stemmen op de genomineerden. 15.000 mensen deden dat al in slechts vijf dagen. Dit aantal verraste mij zelfs en bewijst de noodzaak. Hopelijk hebben de bestaande en gevestigde awardshows in Vlaanderen in de toekomst ook meer oog voor diversiteit in de keuze van hun genomineerden.”

Wie is welkom op het evenement?

“Iedereen. Ik weet dat er heel wat jongeren via onze partner YUE, een jongerenorganisatie, komen en de standhouders hebben ook hun mensen uitgenodigd. Meer dan de helft van de genomineerden zijn aanwezig met hun partners. Je kan via onze website nog steeds een plek reserveren, maar je moet wel snel zijn.”

Het evenement is gratis?

“Dat is een bewuste keuze, want wij willen jongeren informeren en dat zou geen geld mogen kosten. We doen dit alles zonder subsidies. Dat is mij gelukt dankzij de samenwerkingen met onder meer Ikon, Infinity Artwerp, Beoabank aan de Turnhoutsebaan in Deurne, MealsOnline, Gazet van Antwerpen en Radio Stad.”

Blijft het bij één editie?

“Vraag me dat na 28 april nog eens, want op dit moment ben ik gefocust op de allereerste editie van B.A.P. Stap per stap zeg ik altijd.”

B.A.P., zondag 28 april van 13 tot 1u, IKON, Straatsburgdok-Noordkaai 3 in Antwerpen: www.bap-antwerp.com

“Jongeren, ook die met een migratieachtergrond, zijn echt wel bezig met hun toekomst en daar hoort politiek nu eenmaal bij”

Thalia Ndabagobetse

Organisator B.A.P.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners