© BELGA

Zo bereidt Elise Mertens zich voor op match tegen ‘onbekende’ tegenstander

Elise Mertens (WTA 37) ontmoet zondag Petra Martic (WTA 81) voor een plaats in de kwartfinales van de Australian Open. Het wordt de eerste confrontatie tussen de Belgische nummer één en de Kroatische. Om de speelstijl van haar tegenstander onder de knie te krijgen en vooral haar zwakke punten te weten te komen, maakt ze gebruik van videobeelden.

Lees ook: Chaos bij de vrouwen op de Australian Open: de kansen van Elise Mertens stijgen met de minuut

Mertens, die zich voor de eerste keer bij de laatste zestien schaarde op een grandslamtoernooi, verklaarde eerder al dat ze Martic niet goed kent. Op de Australian Open kunnen coaches en spelers de wedstrijdbeelden van de opponenten opvragen. “En dan is er ook nog YouTube”, verklaart Robbe Ceyssens, coach en partner van Mertens. “Dat is superhandig om informatie te bekomen voor het op punt stellen van het tactisch plan.”

Volg alle uitslagen op de Australian Open hier op de voet!

Ceyssens is zeer tevreden over de vooruitgang die Mertens recent heeft geboekt. “Naast de recuperatie is het belangrijk dat Elise gefocust blijft op wat we hebben neergezet. Zo kan ze haar beste tennis blijven spelen. Ze mag niet denken aan het resultaat. Elise heeft al een mooie ontwikkeling achter de rug. Ze speelt offensiever en ze staat stevig op haar benen wanneer ze zich naar de hoeken moet begeven. Ze heeft vertrouwen en ze beschikt over enkele wapens die ze moet gebruiken om Martic in de problemen te brengen”, besluit Ceyssens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer