Taylor Swift.© REUTERS

Fans Taylor Swift bezoeken massaal Londense pub waarover ze zingt, maar zijn ze wel aan het juiste adres?

Een Londens café is plots een bedevaartoord geworden voor fans van de Amerikaanse superster Taylor Swift (34). Ze zingt immers over horecazaak ‘The black dog’ op haar nieuwe plaat.

In het lied zingt de 34-jarige zangeres onder meer over een niet nader benoemde ex die de pub ingaat. Fans hoorden dat, en gingen enkele uren na het uitkomen van de plaat The tortured poets department op 19 april massaal op zoek op Google. De zoekterm ‘The black dog’ was populairder dan Big Ben, Buckingham Palace, Tower Bridge en London Eye. Volgens Google zou de belangstelling met 1.400 procent zijn gestegen.

LEES OOK. Hoe de exen van Taylor Swift (en Kim Kardashian) eraan moeten geloven op het nieuwe album van Taylor Swift

De pub in het hart van Londen heeft er hectische dagen opzitten. Dezelfde dag daagden de eerste Swifties al op in de wijk Vauxhall, waar de zaak te vinden is. Uiteindelijk stonden er zoveel mensen dat de eigenaars mensen moesten wegsturen. Ook de dagen erna werd de zaak platgelopen.

Opmerkelijk is dat het niet honderd procent zeker is dat fans de juiste zaak viseren. Het is een vaak voorkomende cafénaam. Alleen is het zo dat The black dog in Vauxhall vaak voorkomt op Tripadvisor, en daaruit trekken fans hun conclusies.

De reacties op de nieuwe plaat zijn niet helemaal positief, maar dat zal Swift worst wezen. Ze brak al diverse Spotify-records en staat normaal komend weekend overal op de eerste plaats.

LEES OOK. ‘The tortured poets department’ van Taylor Swift: literaire uitblinker, muzikale eenheidsworst ***

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER