Bestelwagen en tractor botsen in Lommel, nieuw ongeval met brandweerwagen op omleiding

De N71 tussen Lommel en Neerpelt is momenteel versperd door een ongeval. Een bestelwagen reed omstreeks 15.30 uur tussen de Stationsstraat en de Napoleonweg achter op een tractor met oplegger. In de omleiding die werd voorzien, gebeurde een nieuw ongeval tussen een brandweerwagen, bestelwagen, personenwagen en paardentrailer.

fivr, gvb, neac

Hoe het eerste ongeval tussen de bestelwagen en tractor kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Er vielen twee gewonden, de bestuurder van de tractor is er erg aan toe. Door het ongeval was er veel verkeershinder op de Ringlaan.

Het verkeer dat vanuit Overpelt kwam werd omgeleid, maar ook op die weg gebeurde rond half zes een ongeval. Een brandweerwagen, personenwagen en paardentrailer kwamen in aanrijding op de Norbert Neeckxlaan. De brandweerwagen was onderweg naar een schouwbrand, maar werd verrast door een bestelwagen die de weg wou oversteken. De brandweerwagen kon niet meer uitwijken voor de bestelwagen, die door de botsing inreed op de gevel van een tankstation. Door de poging om de bestelwagen te ontwijken, reed de ladderwagen frontaal in op een paardenvrachtwagen. Door de impact van die aanrijding raakte de paardentrailer ook nog een achterliggend voertuig. De brandweerwagen kwam in de berm op zijn zij terecht.

Alle slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis van Overpelt. Het gaat om één zwaargewonde en twee lichtgewonde slachtoffers.

© GVB

© DD

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer