© HBVL

Deze tv-programma’s van 20 april mag u niet missen

U kan uw vrijdagavond vullen met een talentenjacht, de geheimen van uitvinder Nicola Tesla of een bijzonder moeder-zoon-verhaal.

km

1) ‘Belgium’s Got Talent’: tweede studioshow

© VTM

Op vrijdag 20 april wordt in tweede studioshow duidelijk wie van de kandidaten uit de show van vorige week naar de finale is gestuurd door de televotende kijkers. Daarnaast staan vrijdag ook zeven nieuwe talenten te trappelen om het beste van zichzelf te geven. En dat belooft een bonte mix van dans, rap, muziek en acrobatie te worden. Net als vorige week wordt ook in deze studioshow met een gastoptreden teruggeblikt op de voorbije seizoenen van ‘Belgium’s Got Talent’. Deze vrijdag komen de gasten van Baba Yega, de winnaars van vorige editie, hun danspasjes nog eens tonen want ze hebben een film te pluggen.

‘Belgium’s Got Talent’, VTM, 20.35 uur

2) ‘Tesla’s Death Ray’: het mysterie rond het genie

© HBVL

Het Servisch-Amerikaanse genie Nikola Tesla (1856-1943) wordt gezien als een van de grootste uitvinders aller tijden. Vooral bij het onderzoek naar elektriciteit zorgde hij voor enorme doorbraken, hij is in feite de vader van het moderne elektriciteitsnetwerk. Maar op latere leeftijd werd Tesla door sommigen beschouwd als typevoorbeeld van een “gekke geleerde” omdat hij verhalen lanceerde over dodende stralen, draadloze stroom en aardbevingsmachines. Sommige aanhangers menen dat de uitvinder in 1943 uit de weg werd geruimd omwille van die “gevaarlijke” ideeën. Aangenomen wordt dat Tesla zelf bang was dat zijn geheimen in verkeerde handen zouden komen, waardoor hij ze in tachtig containers verstopte op verschillende verborgen plekken onder de grond. Twee Tesla-kenners gaan in de reeks ‘Tesla’s Death Ray: A Murder Declassified’ op onderzoek uit naar de verborgen schatten van het genie. Kan de mogelijke ontdekking van zijn geheimen nieuw licht schijnen op zijn leven en leiden tot nieuwe technologieën?

Tesla’s Death Ray’, Discovery Channel, 21.25 uur

3) ‘Mommy’: met prijzen overladen familieportret

“Ik ken maar heel weinig goede ouders,” aldus regisseur Xavier Dolan. Misschien is dat wel de reden waarom de Canadees het familieportret ‘Mommy’ draaide. Het verhaal draait om Steve, een onhandelbare en gewelddadige tiener met ADHD. Zijn alleenstaande moeder Diane (kortweg Die) neemt Steve in huis op zodat hij niet naar een inrichting wordt gestuurd. Dat zorgt uiteraard voor vuurwerk, want Steve weigert alle medicatie. Gelukkig is er buurvrouw Kyla, een lerares die thuiszit met een zenuwinzinking. Zij stottert, maar dankzij haar kalme natuur heeft ze een kalmerend effect op Steve én zijn mommy. Een film die het publiek doet lachen, maar soms ook zal choqueren.

‘Mommy’, Canvas, 21.15u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer