De verkeersdag was gevuld met themalessen, een verkeersbordenwandeling en een fietsparcours.© Margot De Clercq

Verkeersdag informeert Ekerse schoolkinderen: “Leerlingen bewust maken van hun omgeving”

Ekeren -

Voor de eerste keer sinds de lockdowns namen negen scholen uit Ekeren (Antwerpen) deel aan de verkeersdag die door de Antwerp International School georganiseerd wordt. De kinderen moesten een fietsparcours afleggen en leren bij over de verkeersborden en regels.

“België is echt een fietsland, daarom vind ik het heel goed dat het district inzet op de fietsveiligheid en de kennis erover. En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Vandaag passeerden alle klassen van de allerkleinsten: kleuters van 3 jaar tot de 12-jarigen.”

Wayne Quenneville, de directeur van de lagere school van de Antwerp International School (AIS) is grote voorstander van de verkeersdag. De school organiseert al meer dan 25 jaar deze infodag, dit jaar op dinsdag 23 april. Op deze editie passeerden negen lagere scholen van Ekeren.

De directeur van de lagere school van AIS, Wayne Quenneville.© Margot De Clercq

“Voor de lockdowns organiseerden we het voor alle scholen. Maar die draad werd na de pandemie niet meteen weer opgepikt. Dit jaar was het de eerst keer dat we onze deuren opnieuw opengooiden voor traffic day.”

Programma

Tijdens een wandeling van twee kilometer werden de verkeersborden en verkeersregels er bij de leerlingen in gedramd. Ook de lessen stonden in het thema van de verkeersdag. In de Moerenhoutlaan, voor het schoolgebouw van AIS, legden ze allemaal een parcours af met de fiets.

“Tijdens het parcours was het belangrijk dat de leerlingen zich bewust worden van hun omgeving. Ze moeten stabiliteit behouden en inspelen op onverwachte obstakels of andere weggebruikers.”

Met hun fiets moesten ze zigzaggen tussen kegels, kleine zandzakjes oppikken op een tafel, de zakjes in een bak langs de weg gooien en scherpe bochten en rotondes nemen.

Door het prachtige weer en de leuke fietsactiviteiten viel de leerrijke lesdag bij de leerlingen enorm in de smaak.(mdcl)

De zandzakjes vormden een extra moeilijkheid op het parcours.© Margot De Clercq

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen