© foto’s dvk

Drama nipt vermeden: man draait gaskraan open tijdens ruzie, brandweer voorkomt ontploffing

In de Gaverlanddam is gisterenmiddag een drama voorkomen. Tijdens een echtelijke ruzie besloot een man om de gaskraan van zijn woning open te draaien.

Dieter Verschooren

Een echtelijke ruzie in de Gaverlanddam liep bijna fataal af. Een man draaide de gaskraan open en probeerde om het huis hermetisch af te sluiten en zo het gas binnen te houden. Wanneer het gas zich opstapelt in het huis kan dat tot een enorme ontploffing leiden.

Zo ver kwam het gelukkig niet, want de vrouw zocht buitenshuis hulp. De politie kwam net als de brandweer en een ziekenwagen ter plaatse en kon het huis nog op tijd verluchten om zo een grote explosie te voorkomen. De deuren werden wagenwijd opengezet en er werden enkele ramen ingeslagen door de brandweer om het gas te laten ontsnappen.

Hondje gered

De vrouw was enorm onder de indruk en werd ter plaatse verzorgd. Er klonk nog een zucht van opluchting toen bleek dat het hondje dat nog in huis was ook gezond en wel was. De brandweer redde het dier in een ren. Er vielen verder geen gewonden en de schade bleef beperkt door het snelle ingrijpen van de hulpdiensten.