© Twitter

Atlanta reageert na vijfde jaar zonder play-offs en zet coach op straat

De Atlanta Hawks hebben woensdag bekendgemaakt een einde aan hun samenwerking te maken met coach Mike Budenholzer. De 48-jarige Budenholzer, die sinds 2013 de leiding had over Atlanta, lijkt op weg naar de New York Knicks.

“De Atlanta Hawks en Mike Budenholzer hebben een akkoord gevonden om uit elkaar te gaan”, luidde de korte mededeling van het NBA-team. De voormalige assistent van San Antonio (1996-2013) maakte de voorbije jaren indruk in Atlanta en werd in het seizoen 2014-2015 uitgeroepen tot beste coach van de NBA. Met de Hawks behaalde hij 213 zeges en 197 nederlagen in de reguliere competitie (52%) en 17 zeges en 22 nederlagen in de play-offs (43,6%).

Atlanta en Budenholzer bereikten de voorbije vijf jaar vier keer de play-offs. In 2015 speelden ze de finale van de Eastern Conference, maar verloren die met zware 4-0 cijfers van Cleveland.

Dit seizoen deed Atlanta nooit mee in de strijd om de play-offs. Het werd vijftiende en voorlaatste in de Eastern Conference met 24 zeges en 58 nederlagen.

De 48-jarige Budenholzer werd al gepolst door Phoenix en New York Knicks. Hij staat dichtbij een overeenkomst met de Knicks om er Jeff Hornacek op te volgen. De NY Knicks namen al sinds 2013 niet meer deel aan de play-offs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer