© Chris Schotanus/Essay produkties

Miljoen aanvragen voor de F1 in Zandvoort, terwijl datum niet eens bekend is

Meer dan een miljoen mensen heeft een aanvraag ingediend voor tickets voor de terugkeer van de F1 naar het Nederlandse Zandvoort. Er is maar plaats voor 105.000 toeschouwers per dag.

mc-NOS

Max-mania ten top, nu de F1 na 35 jaar terugkeert naar Nederland. Er is nog steeds geen exacte datum voor de race en in de wandelgangen klinken tijdens de GP’s steeds luidere twijfels of het circuit tijdig klaar zal geraken. Maar de Verstappenfans laten het niet aan hun hart komen. Meer dan een miljoen mensen heeft via het internet tickets aangevraagd voor de race die begin mei moet plaatsvinden in Zandvoort, ook wel Amsterdam Beach genoemd.

“We wisten dat het redelijk populair was, maar dit overtreft ook onze verwachtingen ruimschoots”, vertelt sportief directeur Jan Lammers aan de NOS. “We zijn superblij en voelen ons gevleid. Dat we het evenement naar Nederland hebben gehaald wordt hiermee aan alle kanten gerechtvaardigd.”

Uit de vele aanvragen worden via lottrekking gelukkigen aangeduid, die morgen een betaal-link krijgen toegestuurd. In een latere fase komt er een tweede verkoopronde met de tickets die niet tijdig zijn betaald. De prijzen variëren van 140 tot 448 euro.

Een groot vraagteken rond Zandvoort is het verkeer. Naar het circuit in de duinen loopt slechts één toegangsweg en het station van de badplaats is een eindhalte, waardoor de capaciteit van de spoorlijn beperkt is. Volgens Lammers zegt 70 procent van de aanvragers dat ze op een andere manier dan met de auto naar Zandvoort willen komen. “Daar zijn we ook erg blij mee. Daarmee kunnen een hoop verkeersproblemen worden voorkomen.”

Het andere heikele punt is de accommodatie. Zandvoort is een circuit van de generatie van Zolder en vergt grote aanpassingen aan zowel de piste als de paddock om het F1-circus te kunnen ontvangen. De bouwwerken moeten nog beginnen.

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer