Arokodare scoorde in Eupen met helm.© BELGA

Arokodare op Cercle met helm, Vrancken wil grote stap zetten richting vierde plaats

Genk -

KRC Genk wil zaterdagavond (20.45 uur) na twee nederlagen tegen Club in vier dagen zijn Brugse kater wegspoelen… in Brugge. “Tegen Cercle willen we een grote stap zetten richting vierde plaats”, zegt Wouter Vrancken.

Dat is tegen de enthousiaste ploeg van coach Muslic makkelijker gezegd dan gedaan, beseft zijn Genkse collega. “Veel respect voor de manier waarop hij met Cercle het elke tegenstrever moeilijk maakt”, aldus Vrancken. “Je moet je voet naast de hunne zetten op het vlak van intensiteit. Met enkele procentjes minder red je het niet. Maar daarenboven moet je ook nog eens zuiver zijn aan de bal. Er liggen ruimtes maar je moet je verantwoordelijkheid durven opnemen door initiatief te nemen aan de bal. Zoals we dat in onze thuismatch in deze play-offs hebben gedaan. Zeker voor de rust deden we het heel goed, vanaf het moment dat we minder zuiver werden, kregen we het iets moeilijker.”

© Isosport

Bladzijde omdraaien

KRC Genk incasseerde twee rake tikken tegen Club, nul-zeven werd over twee wedstrijden het zware verdict. “Toch kan je de 0-3 thuis niet vergelijken met de 4-0 ginds”, beweert Vrancken. “In Brugge waren we niet op de afspraak. Ik was heel tevreden met onze reactie hier thuis. Alleen maakten we onze kansen niet af en kwamen we ook nog eens heel ongelukkig op achterstand. Uiteindelijk slikten we drie heel vermijdbare goals, al is dat ook voor een stuk te wijten aan hun kwaliteit. We hebben alles uitgebreid geanalyseerd maar tegelijkertijd moet je in de play-offs, waarin de topmatchen mekaar blijven opvolgen, de bladzijde ook snel kunnen omdraaien.”

Vrancken beseft dat zijn ploeg zich met vijf goals in zes matchen niet van zijn productiefste zijde heeft getoond, maar relativeert tegelijkertijd die statistiek. “In de vier wedstrijden voor Club waren we wel efficiënt en toonden we stabiliteit. Het is zaak om daar weer aan te pikken. We gaan vol voor de zege op Cercle, op die manier zouden we een heel grote stap zetten richting vierde plaats. Dat is nu ons eerste doel, we willen een Europees ticket op zak steken. Pas als dat binnen is, kan je eventueel in het slot van deze play-offs nog verder omhoog kijken.”

© Isosport

Arokodare speelklaar

In vergelijking met de thuismatch tegen Club Brugge recupereert Wouter Vrancken op de bank een fitte Karetsas. In de wedstrijdkern vervangt hij Claes, die afgelopen week hinder ondervond van een lichte blessure.

Tolu Arokodare is wedstrijdfit. De Nigeriaanse spits onderging na zijn botsing dinsdag uitgebreide neurologische onderzoeken, waaruit bleek dat hij geen schade heeft opgelopen. Hij trainde de voorbije dagen voluit en droeg daarbij een helm, waarmee hij waarschijnlijk ook zaterdag de wedstrijd zal aanvatten. Arokodare speelde én scoorde eerder dit seizoen al met een helm op Eupen, één week na een botsing met Hugo Cuypers van AA Gent.

De wedstrijdkern voor Cercle: Vandevoordt, Van Crombrugge, Pieklak, El Ouahdi, Sadick, Cuesta, McKenzie, Nkuba, Kongolo, Sobol, Kayembe, Galarza, Hrosovsky, Bangoura, Karetsas, Adedeji-Sternberg, Bonsu Baah, El Khannouss, Ait El Hadj, Arokodare, Fadera, Zeqiri. (mg)

Aangeboden door onze partners