© Joma secundair

Iris en Mirah kozen heel bewust hun vrijwilligerswerk

De vijfdejaars van JOMA secundair Merksem doen elk jaar een dagje aan vrijwilligerswerk. Verschillende organisaties zoals de groendienst, de Wereldwinkel, Moeders voor moeders, CC Luchtbal en Oscare kwamen zich op 16 januari in de school voorstellen.

kdm

Iris Lemmens is één van de leerlingen van het vijfde en heeft al wat ervaring met vrijwilligerswerk. Ze helpt mee op kerstavond in de kerk om daklozen een gezellige kerstavond aan te bieden."Mijn eerste keuze ging naar het Jongerencentrum Bouckenborgh omdat het volledig gericht is naar jongeren en een heel sociale vereniging is. Het is een plek gemaakt door jongeren en bedoeld voor jongeren. Ik wou er vroeger ook al eens naartoe gaan want ik vind het super om nieuwe mensen te leren kennen en ik denk dat dit via deze plek zeker kan. Ik heb ook geen schik om iemand vreemd aan te spreken en om kennis met iemand te maken want de richting toerisme is gericht om de wereld te verkennen en om nieuwe dingen te ontdekken."

Ook Mirah Limanya uit het vijfde jaar toerisme heeft al een pak ervaring met vrijwilligerwerk. Ze werkt als animator en cameravrouw bij vzw Ebbenhout. Daarvoor was ze ook lid van de kerkelijke gemeenschap Sant'Egidio. "Ik koos voor Oxfam omdat ik vaak deelneem aan hun acties en activiteiten. Ik koop ook mijn spullen bij Oxfam en in De Kringwinkel. Het wordt dus een mooie ervaring om ook eens zelf in de winkel te staan."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER